rūsganais sprakšķis

Īslande

rūsganais sprakšķis

Īslande

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es zinu, ka vairāki no jums ir bijuši, bet neatceros kuri un neatceros kad, nezinu, kur meklēt, lūdzu iemetiet ar linkiem, ja nav grūt'!
  • Es esmu bijusi 2002. gadā, tāpēc neko mūsdienīgu ieteikt nemācēšu, bet tur ir nenormāli kruta! :)
  • Myvatn ģeotermālais rajons, Askja plato/ kaldera, Reikjanesas p/s vulkāni protams [ jāskatās kāds tur kurā brīdī statuss], Jokulsarlon ledus ezers.
  • aborigens bija nesen
  • Mēs. 2016. Ja vajag sīkāk, privāti varam.
  • kad es biju, nakšņojām teltīs, reikjavikā 0arkā ir telšu pilsētiņa, tad uz autoostu, nopirkām riņķa biļeti, kāp ārā kur gribi un pēc interesantām vietām iekšzemē vietās īrē mašiņu vai ričukus, yad atkal riņķa busā
    lielie ūdenskritumi ir iekšzemē
    ērģeļu klintis, pafinu klintis turpat pie riņķa, tāpat kā melno oļu pludmale
    • un pa riņķi arī nakšņojāt teltīs? viegli atrast vietas?

      cik dienas braucāt?
      • praktiski pie katra apskates objekta, pie katra miesta ir kempings

        viss ceļojums aptuveni nedēļu ilga, bet tas bija baigi sen, ar busu braucām uz dienvidiem un tad caur ziemeļiem atpakaļ, ziemeļos tikai vienā pilsētā piestājām akureiri i to lai vakarā paplunčātos atvērta tipa peldbaseinā zem klajas debess

        lielākie skatu punkti bija dienvidos, gan vulkāni gan ūdenskritumi, bijām pat uz ledāja pusi aizgājuši līdz pirmajai glābšanas mājiņai - austrumos paņēmām mašīnas un devāmies geizerus un lielos ūdenskritumus pētīt

        visādus vaļus izlaidām, jo tur gan laiks gan naudu var patērēt, bet tā arī ne asaku neredzēt
        • islandes tūrisma lapā saka, ka nav tāda roundabout busa :( bet ja Tu saki sen, tad varbūt tāpēc
          • ring buss ticket - ša pats papētīšu
          • https://www.iceland-ringroad.com/iceland-bus/
            • jocīgi ja cenas nebūtu maiņījušās - 85 eiras uz visu apli un hiking on your own
              • ha, es to nemaz neizskatīju kā opciju, jo izlasīju tikai hiking un domāju, ka jāņem pa 230

                85 jau skan labāk uzreiz

                tncinu!
                • npk bet pārbaudi divreiz un vēl vēstuli uzraksti vai šitas vēl atbilst patiesībai un 85 eirām, vai tikai vienai firmai vai jebkuram busam tajā virzienā - mēs, cik atceros, jebkuru ķērām, bet kaut kādi saraksti ar priekšniekam bija (igors midrijāns, agrāk Kuldīgā strādāja)

                  Furthermore, as a hiker in Iceland, you can flag down a passing bus to stop. So, if you’re not keen on sticking strictly to the schedule and are feeling adventurous, you can hope to catch a passing bus along a particular route
            • paldies, līkās rokas atrada un noticēja citā lapā, ka There is no hop-on / hop-off bus pass available that spans around the whole island.
              • par tiem kempiem, kad braucām iekšzemē ar mašiņām atradām wild spotu, kur sacelt teltis, pēc 30 min piebrauca mašiņš ar 2 nais meičām un paskaidroja, ka mēs kaut kādā aizsargājamā teritorijā esam iekārtojušies, palūdza pārvākties uz tuvējo kempu, ko parādīja un to arī darījām, principā 2 naktis gulējām teltīs ārpus kempa, kad pilnīgā lavas tuksnesī un pie termo avotiem bijām, bet tur toč pilnīgs tuksnesis, ja būve telti pēc tumsas un ceļas līdz ar gaiļiem var būt ne1 i nepiefiksē
  • biju šovasar, taisni uz vulkānu. Varētu atgriezties kaut tūdaļ. Pirmā pusotra diena bija "reālais islandes laiks"- horizontāls vējš un gāziens uz stundām 20. To kaut kā izķiepām Reikjavīkā, izgājām pat visu maršrutu, burvīgo koncetrzāli ieskaitot un vietēju restorāneli turklāt.
    Nakšņojām minētajā parka kempingā, tā kā bija baiss laiks un ārpilsētas kempingi slēgti- tad sabrauca ļoti daudz ļaužu, bet visi draudzīgi drebēja katrs savā auto. nu, vai teltīs.


    Mašīnu īrējām te: https://www.gocampers.is/, iesakām tādu, kam ir Webasto apsilde, stipri mīlīgāk.
    Braucām klasisko ceļu, pabeidzām pie Vallanes, metām dažādus lokus iekžemē, bet ne baigi 4x4 offraodā, jo tomēr auto bija parastais un nomas līgumā aizliegts F ceļi. Un mēs, ļaudis godājam norunas.

    Vēl nobraucām ar prāmi pie pufiniem, tas bija izcili (Vestmanyer sala, nakšņojām) .



    http://klab.lv/users/barbala/915155.html
    • aaaaaa, pufini, tagad es neko citu vairs negribu!!!

      man piedāvāja 5 dienu pārgājienu, es jau piekritu, bet tagad izrādās, ka ir daudz visādi labāki varianti (imo)

      saki, kā Tev šķiet, labāk braukt apli jeb labāk iet to krutāko haiku starp neizrunājamajām vietām?
      • Viss atkarājas no kompānijas un dūšas.

        Mums bija noskaņojums uz bezplānu un mieriņu: ciktāk aizbrauksim, tik būsim un baigi arī negribējās dirsu plēst ar savu "advenčer nervu". Man ir Rough guides grāmata, varu iedot uz atgriešanu.



        Termoveļa, kārtiņas, jo visu laiku jāpārģērbjas.

  • bet prasi droši, viss gaišā piemiņā.

    Daži hinti- auto nomā ir plaukts pārtikas apmaiņai: eļļas, cukurus, mērces, utt var līdzi neņemt, bet paņemt/ atdot tur;

    pārtika nemaz tik ekstrēmi dārga nešķita, dārzeņu izvēle gan pašaura. bet dažviet mēs atradām pāris "zemniekus", kuri tur tiešām kaut ko audzē un arī tas nebija drausmīgi dārgi. odziņas, teiksim.

    es noteikti brauktu vēl lēnāk, paliktu ilgāk iekš Vatjanokul. Peldētos katrā baseinā un karstajā peldamajā avotā pa ceļam (ļoti pietrūkst ģeotermālā siltima un siltu avotu Rīgā, ne).

    • cik dienas jūs bijāt?

      man lētās avio sanāk uz 10 dienām, laikam jau tas nav par daudz?
      • Plusmīnus, tāpat. Un nē, tas nav par daudz, mauc!

        Galvenais, paņem acu masku gulēšanai.
Powered by Sviesta Ciba