rūsganais sprakšķis

Anonīmo Tusnīšu Brigāde

rūsganais sprakšķis

Anonīmo Tusnīšu Brigāde

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Skatos, ka jautājums par liekajiem kilogramiem ir aktuāls ne man vienai, kaut dažas no komentētājām, nenoliedzami, skalda matus uz mana izmisuma fona.

A mož tiešām uztaisam kopienu? Nutur, kā reiz sensenos laikos te bija vīru lietas, kur apstiprina tikai tos, kam toč esot rieksti

Protams, ka fat shamings ir slikti, bet vai gan mūsu paaudzēm vairs ko vēl sliktāk var nodarīt?

Nutur, dienišķi dalīties ar plus/mīnus un kodari konedari?

Vnk es pēc sevis skatos, ka vienā brīdī sāku ignorēt ikrīta svaru pierakstīšanu un nupat jau arī svēršanos (ko gadiem daru first thing in the morning pēc dušas), un man liekas, ka parunāšanās par sāpi varetu līdzēt, maybe

Ķipa, mani sauc mufs un man ir lieki 15 kg, es šovakar apēdu siera šķēli astoņos un tagad esmu pieķēdējusies pie radiatoriem, KO TU?
  • konkrēti šis mani nokristīja par heavily overweight un teica, ka jānomet vairāk, kā augstāk minētie 10
    • formica ielinkotais saits ir kaut kāds drāmas karalis - pirmo reizi redzu ĶMI kaulkulatoru, kurš indeksu 23.9 man nodēvē par overweight.
      • Cits, liberaalaaks chart : https://www.bmi-chart.info/?id=1

        Shis man iesaka uzeest padsmit kg (un neizbeegami kljuut par aptieku klientu), nu nee, paldies. :D
        • Jā, šis ir parastais, kur normāls svara indekss ir robežās 18.5-25.

          Jāņem vērā, ka ĶMI formula ir tikai orientieris, jo nav iekļauti citi svarīgi rādītāji, kā muskuļu vs tauku procents un kaulu blīvums. Fun fact: profesionāli sportisti pēc ĶMI nereti sanāk "overweight", jo formula ir pielāgota vidējam cilvēka muskuļu vs tauku procentam, nevis cilvēkiem, kuriem muskuļu kačāšana ir ikdienas darbs.

          Savukārt, ja pēc ĶMI tev sanāk, ka ir krietni par mazu svars, bet vizuāli tā neizskatās, ir vērts nočekot, vai gadījumā nav problēmas ar kaulu blīvumu.
          • Mans svars n-taas desmitgades ir bijis +/- 52 , iisu periodu bageshu iespaidaa bija uzkaapis liidz 60 un kad to piefikseeju taas ierobezhoju uz pusi, liekie kg izgaroja aatraak kaa riita migla... vizuaali naacaas pievienot triis caurumus jostaas. :)
            • Nu forši tev.
            • Es te bišk aizdomājos par matemātiku, jo man šķiet, ka kaut kas tavā stāstā neiet kopā.

              Tu saki:

              1) ĶMI charts, kur no indeksa 18.5 sākas normāls svars, tev "iesaka uzeest padsmit kg (un neizbeegami kljuut par aptieku klientu)"
              2) Tavs svars ir +/-52kg

              Pieņemot, ka ar "padsmit" tu domā vismaz 11, no tā izriet ka tavs auguma garums ir 183-185cm. Jo: 63kg uz 183cm ir ĶMI 18,81, savukārt uz 185cm ĶMI ir 18,41.

              Beibes ar 63kg uz 183-185cm augumiem dodas nevis uz aptiekām, bet gan uz modeļu aģentūrām. Savukārt, 52kg uz 183-185cm ir ĶMI 15,53 - 15,19, kas nozīmē, ka ceļš uz modeļu aģentūrām gan būs slēgts (ĶMI zem 18 ir aizliegts nodarbināt). Tā kā, vai nu tu šeit kaut ko stipri piefantazē, vai arī te ir runa par anoreksijas gadījumu, un uz aptieku gan var sanākt.
              • omg, paldies par reekjinaashanai ziedoto laiku :DD

                h=163, chartaa ieteiktais svars - liidz 64; personiigais rekords - 61; pashreizeejais - 47; apsolos uzeest paaris kg liidz puscentneram :)

                kur radaas 183, nav ne jausmas
                • Lūdzu, nebija grūti, man patīk rēķināt.

                  183cm es izrēķināju no tā, ka tu uzrakstīji: "Shis man iesaka uzeest padsmit kg". Pie parametriem, ko tagad uzrakstīji, tev tas charts iesaka uzēst 2kg, nevis padsmit, lai nekvalificētos kā zemsvars, t.i. ĶMI <18.5. (Bet par ĶMI kā tikai orientieri es jau augstāk uzrakstīju, ja.) Pie 163cm ar 64kg paliek tikai 3kg līdz ĶMI >25, kas jau tiek klasificēts kā liekais svars.

                  Teiksim tā, veselīga svara un dietoloģijas eksperts no tevis sūdīgs, ja pat elementāru ĶMI tablu nolasi un ziņo kā drāmas iestudējumu, nevis kā tas ir domāts.
                  • Galiigi nesatrauc, ka nedos man chartu eksperta diplomu. Mani tiiri labi apmierina sava kilogramaazha un tas, ka nenaakas lietot nevienu medikamentu vai paartikt no plikiem gurkjiem un skaitiit iedomaataas kalorijas, vainojot geenus un sliktu metabolismu.

                    P.S. Pieraksti veel ko pamaacoshu, lai tiktu peedeejaa vaarda gods :P
                    • Uz P.S. ar prieku atbildēšu, lai man tiku pēdējā vārda gods: šitais te "pieraksti vēl ko pamācošu" salauž ironijas mēraparātus, ja ņem vērā visus tavus pārējos komentārus pie šī ieraksta.
Powered by Sviesta Ciba