rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Aaaargh
Man tests - negatîvs
Vīram - pozitīvs
Da fak tas nozīmē? Kā tad tagad, es vēlarvien/jau atkal esmu kontaktpersona?
Man ir karantīna? Vīrs nevar iziet no mājas?
Viņam ir 2ned un 2 dienas no pirmajiem simptomiem, nedēłu jau vismaz vispàr nekādu sūdzību.

Ģimenes ārsts viņam ir tāds, kam zvanît nav jēgas

Esmu. Tik. Nikna.
  • Pagaidi 18. un zvani ģ.ā. kons.tālr., viņiem būs svaigās rekomendācijas
  • nedusmojies un nepriecājies par agru

    3 negatīvi testi, pneimonija, tad pozitīvs tad reanimācija - fakts iz viena ārsta personiskās pieredzes
    • stingri uzmaniet pneimonijas pazīmes - nav iesnu, nav klepus vai ļoti minimāls, bet temp pie 38
      • vīram viss ir absolūti normāli, nav pat tas nogurums, par kuru daudzi stāsta.

        savukārt man ir iesnas un sarkans kakls, kā jau katru ziemu, visu laiku.
  • Traki.

    Bet tīri personīgas dabas jautājums - kā šis nosūtījās uz ventilatoru? Tas bija ar dziļu nodomu?
    • Ar desu.
      Niknumā trīcoši pirksti telefonā

      P.s. Nedomāju, ka to maz kāds pamanīs
      • Izrādījās, ka es esmu moderators, man pienāca īpaša vēsts :)
        Pie viena apstiprināju postus, kuri tur gaidīja no 2013. gada.
  • Man šķiet, ka pēc noteikumiem vīram pat slimības lapu nepagarina pēc 2 nedēļām, ja arī tests ir pozitīvs. Mēģināšu atrast to rakstu.
    Ja vien viņš nav ārstniecības persona, pedagogs vai treneris. Tie sēž mājās ;līdz pilnīgai negativitātei.
  • https://www.delfi.lv/news/national/politics/covid-19-tests-pozitivs-simptomu-nav-darbanespejas-lapu-drikst-aizvert-pec-14-dienam.d?id=52641023
    Ļoti pretrunīgi un sviestaini, protams. Visur tiek minēts, ka asimptomātisks var būt infekciozs, bet te pēkšņi - nav infekciozs.
    • Man liekas, lielākais satraukums ir par presimptomātiskajiem.
  • Pēc jaunākajām vadlīnijām, vīrs vairs nav infekciozs ( 10 dienas pēc simptomu sākšanās, ja 3 dienas nav bijuši simptomi). Tu skaities kontaktpersona un pašizolācija 14 dienas no vīra 10. dienas.
    • Ja pareizi saskaitiju, tev vēl 6 dienas bučot vecenites un iet uz centrāltirgu nevajadzētu.
      • Kontaktpersonas mājsaimniecībā
        ja Covid-19 pacients ārstējas mājās un tam nav iespējams nodrošināt epidemioloģiski drošu izolāciju no citiem mājsaimniecības locekļiem, kontaktpersona ievēro 14 dienu[6] mājas karantīnu pēc dienas, kad Covid-19 pacients vairs netiek uzskatīts par infekciozu (ārstējošais ārsts ir pieņēmis lēmumu par Covid-19 pacienta izolācijas izbeigšanu).
      • cik es sagūgēju angliski, tad pozitivs tests var būt pat mēnesi pēc tam, tāpēc arī nav prasība atkārtoti testēties, bet gan pieņemt simptomu izzušanu kā slimības beigšanos.
    • man jau galva griežas no šitā visa

      ja vīrs ir bijis infekciozs 2 dienas pirms simptomiem - kuras mēs uzturējāmies kopā - un tad no otrās simptomu dienas mēs relatīvi izloējāmies pa māju, bet nedēļu jau vairs neizlējamies, jo nav simptomu...
      respektīvi, man bija 16 dienas no viņa inficēties līdz vakardienas negatīvajam testam. ai tiešām infekcija sēž, lasa avīzi un saka: nē, šodien man slinkums aplipināt, davai parīt?

      mans ģimenes ārsts gribēja mani jau "brīvlaist".
      savukārt vīra ģimenes ārste ir &%*^%*^&, pirmkārt viņa vispār neinteresējās, kā vīram iet (kas ir jādara), kad es beidzot viņam liku piezvanīt - slimošanas 15.dienā, viņai obvs neko nebija dzirdējusi par spkc vadlīnijām 10. dienā no Covid-19 saslimšanas sākuma (nosaka ārstējošais ārsts, veicot pacienta aptauju) ar nosacījumu, ka pēc simptomu (drudzis u. c. akūtas infekcijas pazīmes) izzušanas jāpaiet ne mazāk kā 72 h.
      ja tā māsiņa nebūtu dura, tad vīrs šobrīd būtu ar ārsta izziņu vesels.

      bet tā kā viņam lika iet uz analīzēm, kuras ir pozitīvas, tad izziņas laikam nebūs, kas attālina manas 14 dienas PĒC karantīnu uz nezināmu laiku

      es nevaru, man gribas kādam iesist.
      • Nu, bet tev ir kkāda oficiāla kontaktpersonas beigšanās izziņa vajadzīga? Savai pārliecībai sagaidi tās divas nedēļas pēc vīra infekciozā perioda beigām un dodies dzīvē.

        Aplipināšana jau tomēr varbutīgs process. R0 kovidam ap 2 - katrs slimais vidēji aplipina kādus divus cilvēkus. Tiek pieņemts, ka 14 dienu laikā vīruss, ja būs pieķēries, tad savairosies pamanāmi - testā vai simptomātikā.

        Ok, presimptomātiskajā periodā nepielaida. Ko norāda arī negatīvais tests 16 dienas pēc vīra presimptomātikas.

        Pastāv neliela varbūtība, ka vīrs tev savā infekciozajā periodā tev ir kaut ko iedevis un šis kaut kas vairojas un izlīdīs vēlāk. Es savam sirdsmieram pagaidītu šo periodu. Nezinu, vai taisītu trešo testu. Tikpat labi presimptomātiskajā laikā vīrs uzšķaudīja, bet tava imüsistēma piežmiedza C.

        Bet, neesmu mediķis. Gribēju tikai teikt, ka frustrācija saprotama.
        • es biju iedomājusies, ka tagad varēs droši beigt stresot :(
          tā kā man visu laiku ta kakls, ta temperatūra, ta iesnas, tad attiecīgi gribi, negribi domas par TO. un,kad sadomājs, tad sasatraucos, jo kAs Būs aR sunīŠieM, jA es nOmirŠU?!??!!
          • Uzraksti suņus testamentam. T.i. ja nu tiešām, apdomā kuram no draugiem gribi un pajautā ko tas cilvēks par to domā, gan jau dabūtu pretī to pašu apsolīt, galvenais lai radiem viss skaidrs un ne caur patversmi un lai var kopā, ja tev tas svarīgi. Ja tas rada trauksmi, var taču jau tagad noskaidrot

            Ja baidies aplaist kādu, var drusku ilgāk nogaidīt, bet nu jau vairs nav teikts, ka tie, kas šobrīd saslimst zin kur saslima :(atviegloti uzelpot mēs varēsim pēc pusgada, pagaidām turam buru vai kā krievi saka hvost pistoļetom. Var vnk kaut kad par piečuku uztaisīt to asins antivielu testu
            • es nedomāju, ka vīrs ar māti atdotu kādam lopus.
              bet viņi arī nekad mūžā nav ne nagus griezuši, ne ķemmējuši, ne zin vispār dajebko
              • Uzraksti visu svarīgāko uz lapiņas, cik bieži kas kuram jādara, kuriem ārstiem uzticies, gan jau tāpat V.brauks ciemināt zvērus, pie reizes gan jau arī nagus nogriezīs, ja kas ar veselību, pamanīs. Galu galā nagus nogriezīt var arī tuvākā klīnika, galīgi nav dārgi arī Rīgā
                Ķemmēt sāks, kad sāks besīt spalvad. Viss ar tiem zvēriem būs labi arī ja tu /mazticams, bet, protams, iespējams/ atmet pekas. Ir daudz labu cilvēku!
Powered by Sviesta Ciba