rūsganais sprakšķis

padodiet ožamo sāli, es ģībstu!

rūsganais sprakšķis

padodiet ožamo sāli, es ģībstu!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nav ne pms, ne pilnmēness, bet man ir ieslēdzies kaut kāds superjūtelīgums, vakar jau pusdienu noņuņņājos, jo suns slikts, šodien knapi valdos.

vispirms mani milzu pļavas vidu izlamāja tante, kam bija iebildumi gan pret maniem suņiem, kas sēdēja uz taciņas un gaidīja, gan pret to, ka es fotografēju putnus. godīgi atbildēju, ka zinu, ka pārkāpju likumu un, jā, viņa var mani nofotografēt ar telefonu, kas esot kabatā, ja grib. Nosauca mani par nekauņu.

Kontemplēju šo nākamo pusstundu, jutos slikti, līdz vienā no bezgalgarajām mazdārziņu ejām priekšā pamanīju baru ar vistām. Izskrēja cilvēku sugas būtne, kliedza uz mani krieviski. Jā, kad mani sveši cilvēki uzrunā krieviski, es atbildu ar "Ko, lūdzu?". un,ja viņi turpina krieviski, saku, ka nesaprotu.
šī būtne tikai kliedza ot kuda ti vzjalasj s svoimi sabakami, es stāvēju un gaidīju, kad viņa savas vistas sadzīs atpakaļ teritorijā; diemžēl vistas negribēja sadzīties un būtne palika arvien niknāka, kiedza uz mani vēl, es atbildēju, ka nesaprotu, uz ko saņēmu pa krieviski ne? da skoro tut vsja budjet rosiija.

Turpināju gaidīt, diezgan nožēlojot, ka man ir paklausīgi ganu suņi, kas sēž blakus (neba viņiem nebija vēlmes iesaistīties), jo "nedrīkst", varēja tak man būt kāds medību suns un mēs paķertu vienu vistu līdzi vakariņām.

2 stundas vēlāk man vēlarvien ir milzu smagums pakrūtē, gribas raudāt un jūtos itkā man kāds būtu uzlaidis Atprātotājus. Jo viss prieks šai pasaulē ir pazudis.
  • redz, manuprāt Tu tagad runā par savu sāpi, ka Tev ir bail no suņiem, un es to saprotu

    bet es nekādi neredzu, ka Tu esi izlasījusi manu situāciju

    es neko neteicu lecīgi.

    ja pļavā, kas ir tuvu lidostas skrejceļa izmēriem man piesienas par to, ka mani suņi sēž uz taciņas un gaida manu komandu iet tālāk - vai tiešām man ir jājūtas par ko vainīgai?

    es zinu, ka es pārkāpju likumu, bet es zinu, ka tas likums neder, jo es - JĀ - esmu tā knipuciņitiņimā izņēmuma pārstāvis.

    Mani suņi ir ne tikai apmācīti paklausībā, tie arī ir trenēti mīlēt cilvēkus, jo cilvēkus nemīloši suņi nemeklē mežos pazudušos. Jā, tā ir atsevišķa disciplīna - FCI IPO-R

    vēlreiz atkārtoju - neuzticieties pretīm nākošam sunim.

    vēlreiz atkārtoju - ja es nākšu jums pretī ar savu suni, es noteikti savākšu to sev blakus, lai cik ļoti viņas jums nepievērstu uzmanību
    • agdies, man tiešām grūti saprast, kā tu neredzi, cik greizi saki.

      no vienas puses saki - neuzticies pretī nākošam sunim un saproti likumus, no otras puses domā, ka TAVI SUŅI ir iekrāsoti neona krāsā ar milzīgu izkārtni virs galvas un kori aiz muguras, kas pretim nākošajam paskaidro, ka TAVI SUŅI ir tie labie.

      nu tu neesi ārpus likuma pat, ja tavi suņi ir Lesija vai Komisārs Reksis. liec viņus pie pavadas, ja esi normāls, citus cienošs cilvēks.

      • jā, man arī grūti saprast, kāpēc Tu neredzi, ka es saku - es neeju virsū cilvēkiem ar saviem suņiem

        ja viņi hektāra platībā izdomā dirsties, jo svarīgs ir likums?

        jā, man ir komisārs reksis, jā, es pāreju ielai otrā pusē, kad man nāk pretī.

        Tu tiešām domā, ka suns pie pavadas nevar iekost?
        • man liekas, ka tu nesaproti, ka runa nav par taviem suņiem, bet par apkārtējiem cilvēkiem, kuru diskomforts man īsti nesaprotamu iemeslu dēļ tev ir mazāk svarīgs nekā tavu suņu vešana pie pavadas. galu galā, ja jau tie suņi tev ir tik tuvu blakus, tad jau pavada kā reizi suņu kustēšanās brīvību neierobežotu.

          es nezinu par kādiem hektāriem iet runa un man taisnību sakot ir vienalga, bet skaidrs, ka tam otram cilvēkam tajos hektāros bija neomulīgi, bet tu izvēlējies šī cilvēka bailes ignorēt.

          ja sunim ir zobi, tad viņš var iekost, bet ja ir pie pavadas tad absolūti lielākajā daļā gadījumu es varu atrasties tālāk nekā pavadas garums un ir ticība, ka saimnieks noturēs, pat ja suns rausies klāt. pavada arī liecina, ka saimnieks tomēr ir normāls cilvēks, kas ievēro likumus un rēķinās, ka citiem cilvēkiem viņu suņa klātbūtne nav priecīgs notikums.

          atkārtoju - likums ir likums, tu neesi ārpus likuma pat ja esi supermens un suņi tev ir brīnumsuņi no marsa. liec pie pavadas un ja negribi to darīt, tad brauc uz mežu vai laukiem tur, kur tiešām ir atļauts iet bez pavadas.
          • i rest my case

            Tu zini, kas ir hektārs?

            es un tā pirmā tante bijām vienīgie cilvēki daudzdesmit hektāros. tā bij viņas izvēle nākt man virsū un dirsties

            tā otrā tante bija pazaudējusi savas vistas. kāds man ar to sakars?! mani suņi tām nepiegāja pat 50 metrus tuvumā
            • Tipiskas suņu saimnieku atrunas
              • jā, es sapratu, Tev nepatīk stulbi suņi un to saimnieki,

                Vai Tu iegūglēji FCI Obedience? video, protams, neparādis visus normatīvos noteiktos pret-agresiju punktus, bet vismaz to abnormālo darbu, kas suņos ieguldīts.

                es nerunāju par 99,99% suņu LV šeit, es runāju par saviem FAKIN TRENĒTAJIEM.

                ES ESMU IEGULDĪJUSI TŪKSTOŠUS EIRO, LAI ES BŪTU DROŠA, KA KONTROLĒJU SAVUS SUŅUS, KĀDĀ VĒL CAPS LOCK MAN TO UZRAKSTĪT?

                es neesmu tipisks suņa saimnieks, es esmu Ūbermesnsh, jā, esmu. Un es respektēju līdzpilsoņus uz ielām
                • tak šitas ir bezjēdzīgi. neko tu neiestāstīsi. tu apzināti pārkāpi likumu, pārējais nav svarīgi.
                  likums ļauj rīgā pēc 22 vai 23 staigāt ar suni bez pavadas. tāpat arī mežā, pat ja tas ir biķernieku, nav jābūt pie pavadas. par spilves pļavu nezinu, iespējams ar nemaz nav jābūt. tiem, kuriem bail, tie nestaigā vakaros apkārt? es kko mazliet nesaprotu.
                  kroč, izsaku līdzjūtību. ļoti pazīstama situācija. lai izvairītos no šādām situācijām, cenšos likt suni pie pavadas arī mežā, lai apkārtējiem mazāk stresa.
                  kamēr nebūs bargas prasības pret suņu saimniekiem, mums nāksies ciest.
                • bet jums jau strīds nav par Taviem suņiem, bet par to, ka pārkāpi likumu un mēģini paskaidrot, kāpēc Tu drīkstu pārkāpt likumu. bet nedrīksti jau. cita lieta, ka arī ķoķkām nevajadzētu bļaustīties hektāra attālumā, bet tas tad jau ir stāsts par ķoķkām, ne suņiem.
                  • Es nemēģinu paskaidrot, kāpēc es drīkstu pārkāpt likumu, es saku, ka es viņu pārkāpju un, ka es respektēju citus cilvēkus un tos nekādi neapdraudu, un es nesaprotu, kāpēc kādam uz mani ir jāķengājas tikai tāpēc, ka es pārkāpju likumu.
                    Vai tiešām es esmu vienīgā, kas pārkāpj kādu likumu? Visi citi ir super godīgi vienmēr un visur?
                    Vai jūs visi šadas lekcijas lasiet tiem, kuri smēķē autobusu pieturās, neizsniedz čeku, met atkritumus uz zemes, brauc pa zaķi, you name it.

                    Es nesaprotu, kādiem vārdiem man jāuzraksta, ka es nevienam neeju virsū ar tiem suņiem.
                    • Šokējošs whataboutisms un stulbums. Ļoti uzskatāmi pierāda, ka suņu saimnieki, kas laiž suņus bez pavadas nav uztverami kā nekaitīgi un domā, ka stāv pāri visiem. Jauki pierādīji punktu.
              • Bet sunjiem tomeer arii vajag izskrieties. Ja ir taads parks, kur gandriiz pilniigi neviena nav apkaart, kaapeec vinjus tureet pie pavadas? Cik esmu redzeejusi UK, un es arii pati, cilveeki uz parku ved sunjus pie pavadas, bet parkaa ljauj vinjiem skraidiit. Man tas shkjiet normaali. Sunji pienaak un apsveicinaas ar cilveekiem vai citiem sunjiem shad tad, bet tad skrien taalaak. Manupraat agresiivi sunji ir retums, un paarsvaraa neaudzinaati, sunji lielaakoties ir jauki un pilni miilestiibas pret cilveekiem. Man arii ir bijusi sunji, kas man uzbruuk, bet tas ir retums. Tie nav visi sunji. Un taadi drakoniski likumi, ka sunjiem Vienmeer jaabuut pie saites just doest make sense, sevishkji lielaas briivdabas platiibaas.
                • Rīgā apstādījumos (parkos, skvēros, kapsētās) suņi bez pavadām drīkst atrasties 23:00-07:00.
                  Rīgas mežos (Mežaparks, Biķernieki, Šmerlis, Anniņmuiža, etc) sunim nav jābūt pie pavadas.

                  Teritorija, par kuru es runāju vispār ir pelēkā zona, jo tā nav ne apstādījumi, ne meži. Bet šajā diskusijā jau tam nebija nozīmes.

                  LV neaudzināti suņi ir nospiedošais vairākums. Staigājot pa Mežaparku man regulāri "uzrodas" dažnedažādākie pietusētāji, es nevarētu teikt,ka es esmu laimīga satiekot neviena nepiskatītu jebkāda izmēra suni - un, visbiežāk es tā arī saimnieku nepamanu, tam sunim apnīk un tas aiziet. Par laimi man ir bijušas tikai dažas skērī situācijas, esmu tikusi cauri ar nenormālu bļaušanu un agresīvais suns ir atkāpies.

                  Situācija, nenoliedzami, ir komplicēta, bet man nav ilūziju, ka manas dzīves laikā diži kas uzlabosies.
Powered by Sviesta Ciba