rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
gribēju pajautāt, ko Londōnas zinātāji ieteiktu tādu intersantu šopingam, bet nupat izlasīju,ka ļ.veiksmīgi būšu tur black friday weekendā, es gan īsti nezinu,kas tas ir, bet saprotu,ka tuvu gāganu kariem.

bettadlūdzu, pastāstiet, kur uzēst, nu ne šiki,bet ne pa ātro, sēdēt stūrī, lasīt grāmatu, nutā.

un vēl,ja nav grūti, eskā sabtransporta nelietotājs tomēr nespēju iebraukt padarīšanā - ja es dzīvoju centrā (?), kādu transportbiļeti man jāiegādājas?

man sanāk 20 minūtes kājām uz Tate Modern, kas ir ok,bet stunda uz Tate Britain un pusotra uz teātri, ne tik ļoti.
  • Vislabāk lietot contactless bankas karti, ja tāda ir. Citādi var nopirkt Oyster par £5 metro stacijās un uzpildīt ar kādiem £10 (var paskatīties https://tfl.gov.uk/ cik maksā braucieni, dienas vai nedēļas maksa).
    • to lapu es atradu, tur arī nesapratu
      karoče, tā pilsēta ir par lielu man
      • to, cik maksā braucieni, tu uzzināsi metro pie nopīkstināšanas ārāejot. pirms lietošanas tai sistēmā iebraukt manuprāt nav ne iespējams, ne vajadzīgs. nopērc austeri par piečuku, un vari arī beigās nodot atpakaļ un dabūt piečuku.
  • Tu gan teici, ka pati tiksi galā ar muzejiem, bet es gribēju piebilst par tādu Soane museum, kas galīgi, galīgi nav meinstrīmā.

    te sīkāks mans apraksts + kaudze citu labu cibiņu citu labu padomu par TO
    http://klab.lv/users/scorpse/205176.html
    • vaidie, tieši tāds ieraksts, uz kādu ar gribēju tikt nomāta

      tagad man skaidrs,kur ēst un ko vēl skatīt, un,ka tāpat neko nepaspēs, izņemot apmaldīties
      • ahahā izrādās es tur esmu uzstājusies. nu, par ēstuvēm viss bija tolaik pareizi, uz pandžabiem es vairs neeju (bet tas arī ir darbaļaužu restorāns, kur iet tad, kad nekur citur nevar dabūt ēst), toties cinnamon soho ir mūsu viss, tā ir labākā contemporary indian virtuve šaipus urāliem, viņu zivju karija un papdi chaat dēļ var dzimteni pārdot uz skaitli trīs. un bangla-scotch eggs! tur gan ir jātrāpa ārpus dinner rush, jo citādi var nošauties tai rindā. un vēl ir jāņem vērā, ko saimnieks iesaka, jo viņš a) ir ārkārtīgi jauks un b) māk trāpīt ieteikt lietas, kuras tu pats ēdienkartē neizvēlētos, bet pēc tam gribi dzīvē ēst tikai un vienīgi to mūžīgi mūžos āmen.
        un tu mums biji gaļas neēdājs? tad vienās brokastīs (jo tad ir vistukšākais) aizej uz tibitiem, tā ir diezgan brīnišķīga veģetārā bufete.
        šīs reāli ir divas vietas, kuru dēļ es speciāli vedu dzīvesbiedru uz londonu te pirms mēneša vai kad mēs bijām. nu ok, pārsvarā cinamona dēļ.

        http://www.cinnamonsoho.com
        https://www.tibits.ch/en/restaurants.html
        • omg, es nupat noslīku siekalās no tā tibita meņū // jo tur es saprotu nosaukumus,tai cinamonā daudz svešu burtu, bet uz turieni noteikti jāaiziet,skaidrs.

          kādi ir tie pulksteņlaiki,kad tur labāk iet?

          un cik ir jāatstāj čajos? un cik vispār uz 3 dienām vajag naudu mainīt? visur noteikti,ka var ar karti,ne?

          sorrrry, piesūcos kā tāda dēle..
          • a kādās nedēļas dienās tu tur vispār esi? un kur dzīvo? (pirms atbildēm ir pretjautājumi, hehe)
            • oi, tas ir rajons bez dzīves, bet labā ziņa ir tāda, ka šordiča ar visu dzīvi ir turpat blakus, turklāt kā jau pie kārtīgiem hipsteriem tur krietni mazāk iesniedzas melnā piegdiena. sabtranss katrā ziņā ir līmenī, paņem austeri, pabraukājies ar autobusiem arī (atceries, ka metro austere ir jāpīkstina gan ieejot, gan izejot, bet autobusā tikai iekāpjot, citādi samaksāsi par braucienu 2x), normāls saitsīings sanāk no otrā stāva, vienīgi jārēķinās, ka virszemes transports nav baigi ātri, bet nu ātrumam ir metro.
              kā tur bij, tu gaļu vispār ēd? jo tad uz st johns turpat šordičā tev točno būtu jāaiziet, tas ir jāapēd-ir-viss-no-šņukura-līdz-astei koncepts ar visādām brīnumainām lietām.
              • es jau neesmu uzdzīvnieks, dzīvi nevaig

                gaļu ēdu, reizēm, ja ir skaidrs,ka būs Lieliski.

                vārdsakot, paldies, este varēšu ēst 3 dienas neatejot no kases, lai gan nupat redzeju sevi svaigā bildē un pašai jau rudens sivēnvaidziņi,lol

                • bet tā arī ir, londonā var un vajag ēst :)
                  par tiem tipiem – droši prasi, rēķinu ņemot, vai service is included, jo tad nekāds atsevišķs tips vairs nav jāatstāj, viņš jau ir rēķinā (tur standartā ir 12.5%)
                  kartes ņem visur
          • čajus var samaksāt arī ar karti, proti, speciāls lauks uz čeka, kurā ieraksti, cik gribi atstāt čajā, un tad to viņi novelk no kartes.

            par to sab.transp. karti saprati? ir jānopērk Oyster karte par £5. bet tie £5 nav domāti braukšanai, tikai tīri maksa par pašu karti. nu un tad uzskaiti uz Oyster kartes summu, kuru grasies tērēt braukšanai sab. transp.
            vairs atsevišķas biļetes nav jāpērk, tik jānopīkstina kāpjot iekšā (un kā rasb. saka - no metro arī ārā kāpjot). ja summa iztērējas, uzskaiti vēl. beigās vari karti atgriezt par tiem pašiem £5.
  • par vizināšanos - metro. apmaksa kā te augstāk min
  • grāmatu var lasīt http://www.foyles.co.uk/
    • tur augšā ir dikten jauka kafijotava, ielas pretējā pusē, ja nu ļoti gribas lupatu veikalus, TK Maxx outlets, kur starp viskautkādām lietām atrakt pērles.
      • nu, melnajā piegdienā iet tkmaxxā ir pašnāvība
        • bet tas būs tā,itkā visa londona ir stokmana trakās dienas un pa ielām skraidīs aptrakuši cilvēki? un visu vīkendu vai tikai piegd?

          resp,cik ļoti manas brīvdienas tas sačakarēs? es pa lielam tikai gribu būt Viena Pati, bet bija doma, ka varētu kādus apavus paskatīties.
          • tik traki nē, bet lētajās bodēs un universālveikalos ir trakās dienas
    • iekāpjot no stats/latest

      jā, Foyles ir dievīgs, ja patīk grāmatas, var uz visu dienu viņā nozust, un kad apnīk lasīt, tad dzert kafiju augšā
  • ēst un lasīt grāmatu īsti nebūs apvienojams, ja vien tā nav maizīte pretā (ārpus lunch rush). kafijot un lasīt grāmatu ir apvienojams.
Powered by Sviesta Ciba