Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-11-26 10:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Attieksmes
Viens gadījums
http://klab.lv/users/snorke/1675027.html
http://klab.lv/users/snorke/1679151.html
http://klab.lv/users/snorke/1678046.html


Otrs gadījums
http://klab.lv/community/pajautaa/10539405.html

Saprotu, nav identiskas situācijas, bet tomēr - vazāties apkārt ir vazāties apkārt jebkurā valstī, un covid visur ir vienāds. Neaicinu nevienu pārkāpt noteikumus, taču apzinos, ka var būt simts un viens iemesls, kāpēc cilvēkam vajag noteikumus apiet. Gandrīz katrs autobraucējs taču ir kaut kad pārkāpis ātruma ierobežojumus, protams, pamatojot to ar kādu īpašu vajadzību. Dažiem tā ir vairāk pamatota, citiem mazāk. Bet šaubos, vai daudzi izvēlas braukt pārāk ātri "ponta pēc".

Es domāju, cilvēku reakcijas uz šiem gadījumiem lieliski demonstrē divas lietas. Pirmkārt, cilvēkiem vairāk rūp sava valsts - attiecīgi par kaut kādu Zviedriju vai Itāliju viņiem ir nospļauties. Manuprāt, stulba attieksme. Atkārtošos - covid visur ir viens un tas pats. Otrkārt, cilvēkiem ir kaut kāda uzmācīga vēlme kontrolēt un komandēt citus - un publiski izrādīties ar savu iestāšanos par pareizo lietu. Tāpēc mēs arī redzam tviterī izliktus foto ar politiķi bez maskas veikalā. Nē, cilvēks neies klāt viņam pateikt, hei, vecīt, kā ar masku. Tā vietā nofotografē un izliek bildi publiskai apskatei - kas covid izplatību ierobežo par absolūti necik.

Jā, jā, zinu, Latvijā ir noteikta pašizolācija, Zviedrijā nav. Bet pamatprincips vienalga ir nevazāties apkārt. Ceļot uz citām valstīm šajā laikā vispār manā skatījumā nav prātīgi. Bet vai es kādu ceļotāju nosodu? Nē.

Būsim cilvēcīgi un izprotoši. Tā būs labāk. It īpaši šajos pandēmijas laikos.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2020-11-26 13:01 (saite)
Tas ir izskaidrojums, vai arī tas ir pamatojums?

Covid jebkurā gadījumā ir vienalga, cik kur ir sekotāju vai dalībnieku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?