extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Es domāju, ka šādi raksti daudzi parādīsies, bet tie arī nav īsti korekti.

Dāņu pētījums, lai kāds tas nebūtu, pierāda, ka maskas nav vismaz 50% efektīvas. Tās varētu būt mazāk efektīvas (un esmu pārliecināts, ka ir), bet kādi tam ir pierādījumi?

CDC ir pierādījumu apkopojums, kas būtībā atkārto to pašu – nav konkrētu pierādījumu (kas būtu kvalitatīvāki par Dāņu pētījumu), bet kopumā tie liek domāt, ka kaut kāda efektivitāte ir. Tie ir ļoti tuvi SSC apskatam, kur tika secināts tieši tas pats. Bet neviens no esošajiem pētījumiem nav labāks par dāņu pētījumu. Tāpēc ja kāds to kritizē, tad viņam būtu arī jāatzīst, ka pārējie pētījumi nav neko labāki.

Bet ja mēs uzsākam vispusēju kārtību, ka maskas ir obligāti jāvalkā, tad tomēr gribētos, lai pierādījumu būtu stiprāki. Un konkrēti gribētos pierādījumus tieši niansēm – vai tās palīdz transportā? Vai veikalos? Kā ir uz ielām? Un kādas tieši maskas? Un vai vairāk pasargā valkātāju vai pārējos cilvēkus ar maskām? Diemžēl šādu pierādījumu nav.

Tas, ka izmēra, cik vīrusus maska aiztur, vēl ļoti maz liecina, kā maskas darbosies reālajā dzīvē. Tā diemžēl medicīnā ir. Arī par remdesivīru ir pierādīts, ka tas iznīcina vīrusu petri trauciņos. Bet vairāki pētījumi parāda, ka slimnīcās efektivitātes nav. Un tas ir nožēlojami, ka Latvijas ārsti saka, ka viņiem ir dati, ka noteiktiem pacientiem palīdz, jo šie dati nav iegūti kontrolētā veidā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?