Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-10-23 16:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
250 un 4,4%
Man patīk komplektā ar Latvijas covid jaunumiem ieskatīties slavenajā maija publikācijā. Tā iet, kad visur bez apdomas tiek lietoti PR piegājieni ar pozitīvo domāšanu un veiksmes stāstiem.

http://klab.lv/users/adirred/70617.html


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2020-10-23 18:35 (saite)
Citāti ir no Latvijas valdības lobētas publikācijas starptautiskajā presē maijā. Ļoti gribējās taisīt kārtējo veiksmes stāstu - tāpat kā pēc finanšu krīzes 2008.-2009.g. Jau toreiz tālākā attīstība rādīja, ka veiksmes tur bija diezgan maz. Tagad tas pats. Domāja pataisīt Latviju par krutāko valsti pasaulē - izrādījās, ka Latvijai būs jāiziet tāds pats infekciju cikls kā citām valstīm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-10-24 00:27 (saite)
man gan šķiet, ka nav tāds "tāds pats infekciju cikls visām valstīm", ļoti daudzi apstākļi ietekmē - socializēšanās paradumi (tradicionāli maza (burtiski metriski) sociālā distance, apskaušanās, bučošanās, aktīva socializācija dienvidu valstīs, uz pansionātiem sākumā vestie slimnieki itālijā (nezinu cik fakts cik urbāna leģenda), vīrusa mutācijas vairāk vai mazāk agresīvās un vairāk vai mazāk lipīgās versijās, dažāda testēšanas pieejamība un enforsošana, dažāda statistikas veidošanas metodika, utt utjpr

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-10-24 14:33 (saite)
Mēģināšu precizēt - Latvijā tagad ir pirmais vilnis (Dumpis to atzina, Kariņš gvelž muļķības par otro), attiecīgi ir arī inficēto skaita kāpums. Kā precīzi tas attīstīsies, es neņemos spekulēt. Maijā Latvijas politiķi izdomāja braši klārēt, ka valsts superveiksmīgi izvairās no covid un arī turpinās izvairīties. Bet tās izrādījās blēņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?