Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-10-15 13:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Maskām būs būt?
Par to, vai un cik lielā mērā maskas palīdz ierobežot covid izplatību, runā daudzi. Bet varbūt jāpievēršas citam jautājumam - vai maskas gadījumā neveicina covid izplatību?

Latvijas gadījumā pēc pāris nedēļām gribēšu redzēt tos mentālās akrobātikas verbālos paraugdemonstrējumus par tēmu, kāpēc jāturpina lietot maskas, ja to lietošana nedod cerēto efektu - proti, covid infekciju skaits tikai aug.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2020-10-16 10:01 (saite)
Kaut ko salīdzināt pandēmijas (labi ja) viducī nav diez ko prātīgi. Bet ja ļoti gribas - Latvijā pavasarī masku nebija, uzvara tika svinēta un tiek svinēta vēl šobrīd (Kariņš LTV teica, ka pavasarī "mēs veiksmīgi pirmo vilni apspiedām"). Maskas Latvijā uz pavisam īsu brīdi mēģināja ieviest vasarā (jūlijā laikam), bet neveiksmīgi, jo tās faktiski gandrīz neviens nelietoja, un šo pasākumu ātri vien atcēla. Var paskatīties arī Zviedrijas virzienā, kur maskas nav bijušas nevienu brīdi. Protams, kā jau teicu, manuprāt salīdzinājumi lieki šajā stadijā. Atgriežoties pie tava apgalvojuma, ka nevar zināt, kādi rādītāji būtu bez maskām - tas neko nenozīmē un nav arguments, jo jāpierāda ir efekts, ko vienkārša masku klātbūtne nepierāda. Tad jau tikpat labi varētu apgalvot, ka vīruss pavasarī Latvijā stipri neizplatījās, jo Latvijā runā latviešu valodā - un kā gan mēs varam zināt, kāda situācija būtu, ja Latvijā runātu angliski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?