Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
Daudz kas ir par cilvēku uzlabošanu - komunisms, kapitālisms, medicīna, kristietība. Saraksts ir ļoti garš.

Par mirstīgumu un lietu saistību. LOL, ja viena štelle fokusējas uz mirstīguma izskaušanu, bet otra štelle iespēju nomirt ļoti stipri palielina, tad saistība tur ir, to nav pat nekādi jāpierāda, tas ir vienkārši fakts.

Ķīmiķis pēta un analizē kaut kādas vielas un to mijiedarbību. Sakars ar karu tur var būt, teiksim, tajā, ka ķīmiķis var kaut ko palīdzēt ražot ieročiem, piemēram. Bet ķimijā nav neviena tāda mērķa, kas būtu konkrētā pretrunā ar kara realitāti. Transhumānismā ir, kā jau minēju.

Cita lieta, ka var runāt par zinātnes ētiku, cik pareizi vai nepareizi ir zinātniekam ar savu zinātni palīdzēt karot. Tur ir par ko runāt, un to tu noliegt nevari.

Arvienvārsakot, ja tu gribi mani pārliecināt mainīt manu uzskatu, kāds man pa lielam ir izveidojies par transhumānistiem un karu pret absolūto ļaunumu, tad sāc, lūdzu, argumentēt, nevis bītot eraund ze buš ar izvairīgiem stāstiem par to, ka kara nebūs, par to, ka transhumānismam nav ētisko dimensiju, par to, ka transhumānistu izvairīšanās no kara pret absolūto ļaunumu ir totālā atrautībā no transhumānisma idejām un perspektīvām, utt utjp. To jau esmu dzirdējis. Argumentus studijā, ja nebūs, nu ko, palikšu pie sava pašrezējā uzskata, kamēr neatradīšu argumentus to mainīt. Jo es esmu gatavs mainīt savus uzskatus. Par tevi man ir drusku šaubas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?