Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2021-01-18 13:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Slimības
Zīmīgi, ka Zviedrijā vispār neesot konstatēta ne sezonālās gripas, ne vēdergripas, ne RSV izplatība. Saka, tas esot covid sakarā ieviesto ierobežojumu dēļ. Tātad ierobežojumi citas lipīgās saslimšanas faktiski ir apstādinājuši, bet covid nē. Vai tik nesanāk tā, ka mēs kaut ko īsti vēl līdz galam nesaprotam par to, kā covid izplatās?

Un neaplaudēsim priekā par to, ka gripas vienkārši nav. Uz katru sezonu gatavojot vakcīnu tiek vākti gripas paraugi visā pasaulē. Izskatās, ka šajā sezonā neko lāgā nevarēs savākt. Kā taisīs nākamās sezonas vakcīnu? Var būt problemātiski.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2021-01-19 11:41 (saite)
Jā, to es lasīju 2 grāmatās par covid. 10 reizes lipīgāks laikam?

Taču tas manuprāt neizskaidro šo fenomenu. Pirmkārt, atšķirība ir dramatiska. Gripa nav faktiski nemaz, bet covid plosās kā traks.

Otrkārt, nez vai ir tāda konkurence vīrusu utml saslimšanu starpā? Ka viens draņķis izspiež no "tirgus" pārējos? Kaut kur lasīju par šādu lietu, teiksim, corona grupas vīrusu starpā. Nu vai arī tagad tās lipīgākās covid versijas (britu un Dienvidāfrikas) izspiež citas. Bet vai covid neļauj gripai izplatīties?
Te uzdevu jautājumu:
http://klab.lv/community/pajautaa/10555582.html

Kopumā man tomēr šķiet, ka pielietotie ierobežojumi nav bijuši diez ko efektīvi pret covid. Protams, kaut ko var norakstīt uz to, ka cilvēki pārkāpj ierobežojumus, bet nu tas neizskatās pēc galvenā izskaidrojuma - tad jau tomēr būtu arī gripa utml. Bet nē, Zviedrijā sezonālajām saslimšanām līknes esot totāli plakanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?