the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2010-04-08 14:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
runājot par dižām Dienas uzvarām - man joprojām nedod mieru grāmatas “Džonatans Streindžs un misters Norels” fantastiskā recenzija. un pat tas, ka grāmatu lasījis neesmu, neliedz man kritizēt recenziju: galvenokārt tādēļ, ka recenzijā par pašu grāmatu tīri no kritikas skatpunkta ir varbūt kādi pieci vārdi. jo raugi, pirmās divas trešdaļas no recenzijas aizņem spriedelējumi par sociālpolitiskajām tendencēm desmitgadē pēc gredzenu pavēlnieka iznākšanas. es saprotu, ka ir forši pieminēt žanra klasiku, bet nu visam ir savas robežas! savukārt tā pēdējā trešdaļa nav nekas cits, kā grāmatas sižeta atstāsts. turklāt pat tas ir par stipru teikts, jo faktiski visa tur minētā informācija ir atrodama arī uz pašas grāmatas aizmugurējā vāka. un nav runa par to, ka tas būtu varējis būt izdevniecības sagatvots reklāmraksts, jo pat slavinājumu tur nebija, tur nebija vienkārši nekā!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dekaels
2010-04-08 16:14 (saite)
Grāmata, starp citu, lieliska.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dekaels
2010-04-08 16:15 (saite)
(Ar klasiskajām atrunām: nav ne jausmas, kāds ir tulkojums utt., u.t.jpr.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]morloku_karalis
2010-04-08 16:29 (saite)
paldies, ņemšu vērā! laikam diezgan maz cilvēku lasījuši, tādēļ reti gadās dzirdēt viedokli par šo grāmatu. un tad tu cilvēks priecīgs ieraugi pat nelielu recenziju savā avīzē un - še tev!

tulkojums, starp citu, ir viena no laikam divām lietām, kas recenzijā tomēr bija pieminētas - proti, tas esot "sulīgs". tiesa, ņemot vērā tā tekstiņa kopējo kvalitāti, nezinu cik ļoti tam var ticēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?