mmd ([info]mmd) rakstīja,
@ 2020-04-27 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Skola
Atcerieties to stand-up komiķi, kurš teica - es pabeidzu skolu pirms cik tur tiem gadiem, es negribu mācīties ATKAL, kopā ar savu bērnu. Tu - skola, Tu māci, es - vecāks, aizvedu uz skolu, apģērbju, pabaroju.

Tad lūk - kad es gāju skolā, es NEpildīju mājas darbus. Un tagad arī NEgribu pildīt. Es NEmāku mācīties un es NEmāku mācīt. Es NEesmu apguvis psihologa kursus, man mūžīgā Ommm un "šeit un tagad" vietā var ieliet šņabi (vai rumu, labāk). Es NEesmu apguvis mācību metodikas kursu un man nav nojausmas, kad/kā man stāstīt un kad/kā man rādīt piemērus. Es visai miglaini atceros matemātiku un fiziku, bet ķīmijā mans 9klasnieks ir zimošāks par mani. Kad sākas mājturība - faking tekstils, šūšana, gleznošana - es esmu apaļa nulle.

Sestdienas vakarā, tā vietā lai kopā ar sievieti un bērniem skatītos vakara filmu, es kopā ar vecāko bērnu dzēru vīnu un pildīju vēstures kontroldarbu. Otrs sīkais tikmēr ir "noslīcis" youtube un mīļotā sieviete garnlaikojas, bet 11tos vakarā es visus aizdzenu gulēt un pats atplīstu uz skaitli 3.

Šodien mācos matemātiku. Paldies dievam, to es vēl saprotu, bet ... pienāk brīdis, kad sīkais ir saguris, sakliedz (jo viņam nesanāk, zūd uzmanība, tēti klausīt negribās) un mājās sākas mazais tingel-tangelis. Eju pie bāra, ieņemu savu "ommm" devu un gaidu, kad sīkajam pāries besis, kad atkal varēs runāt, kad varēsim turpināt "mācīties".

Mīļie skolotāji, kur ir online stundas? Vai tiešām jums augstskolā mācīja, ka var uzdod lasāmo vielu, mājas darbu un kontroldarbu un viss ir apgūts? Tad "na......jam" man vajag skolu?
Mīļie skolotāji, vai jūs domājat, ka man no 8:30 līdz 15:00 katru darba dienu NAV DARBS? Vai varbūt man jāstrādā TIKAI pēc tam? Un tad vēl pa visu jāiespiež pusdienu gatavošana, fiziskās aktivitātes un mīļā tēta loma? Pa kuru laiku?


Ir pagājis mēnesis. Esmu atradis veidu, kā darboties, bet zinu (jūtu), ka tas prasa ļoti daudz no manis, no bērniem, no mana darba devēja.


PS Tas, ko māca ekonomikas teorija - par izvēles/alternatīvo cenu, ir attiecināms uz ģimeni. Katram ir sava loma, ko darīt vislabāk un kurā "saražot" vislielāko pievienotot vērtību. Man - tēva un nedaudz (piespiedu kārtā) arī mātes loma. To apvienot ar skolotāja lomu nevar un nevajag. Nebūs labs rezultāts. Es nezinu, kā šobrīd jūtas skolotāji, bet manuprāt, viņi ir nepamatoti paņēmuši brīvbrīdi un nedaudz laiž muļķi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pavisam
2020-04-27 20:40 (saite)
Man šis izrāva dvēseles dzīles :D
https://twitter.com/i/status/1249977366861971456
(bet uzmanīgi, nevar klausīties ar bērniem apkārt)

Man šķiet, ka skolotāji ir arī mazliet ieskrējušies, čota to darbu paliek vairāk, sarežģītāki un laikietilpīgāki...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mmd
2020-04-29 12:30 (saite)
Un tagad iedomājies skatu - tētis pārbauda mācību procesa rezultātu, bērns sadusmojas un aizskrien dusmīgs uz savu istabu, tētis paliek sēžam dīvānā, skatās tvitera ziņu un skaļi smejas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?