Dec. 15th, 2020 @ 08:25 am (no subject)
Šodien Delfos izlasīju viedokli, ka visur sociālajos tīklos notiek cīņas un viedokļu sadrusmes un ja kāds kādam nepiekrīt, tad momentā tiek atdraugots un atsekots. Un ka vajadzētu meklēt domubiedrus un kopsaucējus pozitīvajās lietās un viedokļos. Meklēt to, kas vieno, nevis to, kas šķir.

Draudzības jau tā arī veidojas - atrodot kopsaucējus.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: December 15th, 2020 - 09:50 am
(Permanent Link)
jā, bet nē. Negribētu draudzēties ar kovididiotiem un zinātnes noliedzējiem :)
From:[info]fedrs
Date: December 15th, 2020 - 10:23 am
(Permanent Link)
Vidēji statistiskam indivīdam vajadzētu būt pietiekami plašam interešu lokam, lai satiekot kādu, atrastos tēma, kas netrigerē vienu vai otru, vai abus.
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: December 15th, 2020 - 11:11 am
(Permanent Link)
Mēs runājam par draudzībām, nevis civilizētu izturēšanos, kādu satiekot. Draugus tomēr izvēlas.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: December 15th, 2020 - 01:04 pm
(Permanent Link)
Man nav iebildumu draudzēties arī ar zinātnes noliedzējiem un kovididiotiem un jebkuru citu pārliecību piekritējiem, ja vien viņi ar savām darbībām nedara pāri citiem (šajā gadīumā - valkā maskas un neskraida apākārt bez vajadzības) un neuzbāžas par varītēm ar savu vienīgo un pareizo viedokli citiem.

Man, piemēram, mēdz rasties diskusijas ar zinātnes piekritējiem, kuri uzskata, ka reāls ir tikai tas, ko ir pierādījusi zinātne. Es, savukārt uzskatu, ka reāls var būt arī daudz kas cits, kas pagaidām nav zinātniski pierādīts. Jo varbūt mums priekš tā zinātniskās izpētes vēl nav tik smalku metožu un mērinstrumentu (agrāk taču nezināja, ka organisms sastāv no šūnām - bet vai tad tas nozīmēja, ka šūnas agrāk neeksistēja? Nē, nebija ierīču, lai to pētītu). Zinātne taču nevar pierādīt neticīgajiem, ka Dievs neeksistē. Tāpat kā ticīgie nevar pierādīt neticīgajiem, ka Dievs eksistē. Tāpēc abas šīs hipotēzes, manuprāt, ir vienlīdz cienījamas. Man ir svarīgi saprast, kāpēc cilvēks domā tieši tā, kā viņš domā. Ja es saprotu, tad es varu pieņemt arī to, ka cilvēkam ir atšķirīgs viedoklis.
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: December 15th, 2020 - 01:13 pm
(Permanent Link)
Manuprāt, arī dezinformācijas izplatīšana, pat ja uzskati to par patiesu, ir pāri darīšana citiem. Bet nu labi, agree to disagree.
Es vienā brīdī nolēmu, ka dzīve ir par īsu, lai turētu savos kontaktos antivakserus, homeopātus, rasistus un homofobus, kādi pāris izlidoja, par vienu drusciņ bija žēl, bet neko darīt. Ir kaut kāda robeža, pēc kuras, manuprāt, nav svarīgi, kāpēc cilvēks domā, tā kā viņš domā – ārā un viss, nekas labs tur nebūs. Pārspīlēšu, bet tikpat labi var mēģināt izprast pedofilus (šis gan nav salīdzinājums ar ticīgajiem, lai arī, khm, daži katoļu priesteri, khm). Varbūt interesanti, bet tas nav kas tāds, ko vajadzētu ielaist savā dzīvē.
[User Picture Icon]
From:[info]savanna
Date: December 15th, 2020 - 11:09 am
(Permanent Link)
Sadzīvē - kolēģi, paziņas, sveši cilvēki pasākumos, es labi spēju adaptēties un ignorējot "bīstamas tēmas", atrast kādus kopīgus interešu tematus par kuriem var ērti runāt.

Savukārt sociālajos tīklos, kur ir lielāks kontaktu loks kā ikdienā blakus, mani traucē, ja informācija un raksti ir man pilnībā neinteresanti vai pretēji manai pārliecībai. Tā sakot, es nedzēšu paziņas no kontaktiem, bet es tos apklusinu uz mēnesi, ja parādās daudz šērotu tēmu, kuras man ir netīkamas. Pēc mēneša, ja joprojām turpinās viena veida man neinteresants saturs no konkrētā cilvēka, es to nedzēšu, bet nospiežu unfollow. Tas nozīmē, ka viņa teksti manā redzeslokā vairs nerādīsies, bet, ja būs nepieciešamība sazināties, piemēram, kā ar kādas jomas profesionāli vai ar radinieku, tas būs izdarāms viegli.


Piemēri. Kāda augu veikala pārstāvis sāk publicēt visus Gobzema rakstus, jo ir tā piekritējs. Es redzēt visu to negribu un cilvēku apklusinu savā lentā. Tomēr, ja kādreiz mani interesēs augu iegāde, tad es cilvēkam uzrakstīšu ziņu vai arī meklētājā viņu atradīšu un paskatīšos, vai ir kaut kas iepostots par augiem.

Jeb arī ir paziņas vai kāds kolēģis, kurš dalās ar visiem konkursiem un īpaši tiem, kuri ir fake. Redzēt saturu negribu, bet saglabāt cilvēku paziņu lokā ir noderīgi, ja nu kādreiz vajadzēs sazināties.

:) Tas ir kā mobilā telefona kontakti. To telefonā ir simtiem, bet reāli zvanu tikai tuvākajiem cilvēkiem un pārējo esamība sarakstā mani netraucē. A ja nu noder un ir nepieciešamība sazināties. Tas, ka kontakti ir, nenozīmē, ka es tiešām ar visiem gribu sazināties un zināt, ko cilvēki ēd brokastīs vai arī, kurā veikalā iepērkas.
[User Picture Icon]
From:[info]neraate
Date: December 15th, 2020 - 02:06 pm
(Permanent Link)
nesen tepat cibā kāds kādu demonstratīvi atdraugoja jo esam pārāk atšķirīgi. mani tas mulsina, jo manuprāt lai draudzētos nav jābūt vienādiem un cibā vispār reizēm kā pa atslēgas caurumu paskatīties pilnīgi atšķirīga cilvēka dzīves realitātē
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: December 16th, 2020 - 08:29 am
(Permanent Link)
Tā ir viena no lietām, kas man patīk cibā - ka var iepazīt citādi domājošu cilvēku dzīves uzskatus.
[User Picture Icon]
From:[info]kreiza
Date: December 16th, 2020 - 11:01 am
(Permanent Link)
Es diviem cilvēkiem esmu nospiedusi unfollow- vienai jau sen, jo posti bija tādi mazliet dīvaini, ar vardarbības pieskaņu jociņi un tā, otrai par Covida šausmām, šausmām, cilvēki, nēsājiet maskas, cilvēki, tas ir tik briesmīgi! Un tml. Ar pārējiem varu lekties un strīdēties, bet tas manu attieksmi pret viņiem kā cilvēkiem nemaina. Ko gan ne vienmēr var sagaidīt no viņu puses :D Man pat attiecības nojuka politisko uzskatu nesaskanēšanas dēļ :D Smieklīgi, bet fakts :) Nu es tak nedomāšu savādāk tāpēc, ka otrs tā grib :)))
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: December 16th, 2020 - 01:36 pm
(Permanent Link)
Man vienas draudzība izira tāpēc, ka tā otrā puse sāka norādīt manus datus visādiem izplatītājiem, kas pēc tam mācās virsū ar putekļusūcējiem, krēmiem un visādām figņām.
Un vēl divas draudzības ir tādas pašaubīgas, jo meitenes cenšas mani ievilnāt savā izplatītāju ķēdē. :(