Sep. 26th, 2018 @ 09:40 am (no subject)
Šorīt no rīta vienā brīdī autobusa šoferis piestāja kaut kur malā un sāka dot pasažieriem biļetes (izskatās, ka viņš visiem biļetes nemaz nedod). Pēc pāris pieturām iekāpa kontrolieris (acīmredzot, šoferim kāds noziņoja, ka būs kontrole).
No vienas puses - jo mazāk biļešu ietirgo, jo nerentablāks reiss šim te kantorim ir (tā nav Rīgas satiksme). Jau tā autobusi iet tikai reizi stundā. Ņems un vēl kādus reisus aizklapēs ciet. No otras puses - varbūt tam šoferim tik maz maksā, ka šamais nevar atļauties savus bērnus normāli pie ārsta aizvest, tāpēc rauj, kur un kā vien var. Cik garš, tik plats. Un visi gaida, kad nu citi sāks darīt tā, kā ir pareizi. Tauta gaida, kad Saeimā ievēlētie sāks domāt par tautu un pieņemt attiecīgus normatīvos aktus un drusku piebremzēs ar savu naudas šķērdēšanas kāri. Saeima savukārt gaida, kad tauta beigs pie katras izdevības kaut ko drusku nošmaukt. Abas puses totāli neuzticas viena otrai, jo spriež pēc sevis (un abām pusēm šajā jautājumā ir taisnība).
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: September 26th, 2018 - 11:23 am
(Permanent Link)
Nu gan salīdzināji...
From:[info]mansgan
Date: September 26th, 2018 - 12:33 pm
(Permanent Link)
mjā, kaut kā tā. nu gan salīdzinājumi

un tie ļēpuri, kas tās biļetītes neņem, būs skaļākie bļāvēji par slikto valsti un Saeimu, kad šo reisu/maršrutu likvidēs.

[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: September 26th, 2018 - 02:34 pm
(Permanent Link)
skalākie bļāvēji būs visi - gan tie, kas ņem, gan tie, kas neņem, gan paši šoferi, gan žurnālisti un tālāk visa ķēdīte. un ne jau globāli kaut kādas biļetes pie vainas, bet visa kopējā situācija, vide, iekārta. ne aiz labas dzīves kāds dara tā, kā dara, kas kādam citam "pareizam" cilvēkam liekas pārkāpums. cilvēka dziļākā daba ir labestība un mīlestība, neviens nepiedzimst par zagli. bet vidē, kur augstākā vērtība ir $, attiecīgi arī veidojas situācijas dažādākajos līmeņos un apmēros, atkarībā no katra cilvēka sirdsapziņas.
nosodīt? izmainīt? tukša vāvuļošana. jādzīvo pašam ar tīrāko sirdsapziņu un savu Viedokli bieži vien, ja nespēj neko mainīt, labāk atstāt tualetes podam :D bezvērtīgi.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 26th, 2018 - 12:52 pm
(Permanent Link)
Nevaru noskatīties tagad, nav pieejas.
Sadhguru vienā savā video par korupciju izteicās, ka cilvēki pie varas nav īpaši korumpētāki par citiem, viņiem ir tikai lielākas iespējas būt korumpētiem, kā arī viņiem vairāk pievērš uzmanības un viņus vairāk pēta, tāpēc rodas tāds iespaids.
Es vienkārši īsti nesaprotu, kā izkļūt no tā apburtā apļa - darīt visu tā, kā ir paredzēts normatīvajos aktos, ir neiespējami. Daļēji arī tāpēc, ka normatīvie akti ir reālajai dzīvei neatbilstoši. Bet tāpēc liela daļa cilvēku tos lielākā vai mazākā mērā pārkāpj. Bet - tā kā viņi normatīvos aktus ir pārkāpuši, ar viņiem ir iespējams manipulēt - sak, kā tu drīksti runāt par kaut kādām problēmām, ja pats esi darījis tā vai šitā.
[User Picture Icon]
From:[info]romija
Date: September 26th, 2018 - 01:18 pm
(Permanent Link)
Jā, šī doma par zagšanas apmēriem, kuri atkarīgi no iespējām, ir populāra jau sen. Un tas arī dzīvē novērojams, ka pārdevējs, kurš sagroza svarus tirgū, lai nozagtu katram dažus gramus, pie izdevības zags vairāk. Taču nevar būt tā, ka zog un zags visi.

Ja normatīvie akti ir reālajai dzīvei neatbilstoši, tad būtu muļķīgi pārmest cilvēkiem, ka tie tiek pārkāpti. Vai tas nenozīmē, ka kaut kas nav kārtībā ar normatīvajiem aktiem, nevis ar pārkāpējiem?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 26th, 2018 - 01:58 pm
(Permanent Link)
Jā, bet kurš būs tas upura jērs, kurš noliks uz kopējā labuma altāra savu un (kas ir sliktākais) - savu tuvinieku dzīves, lai par to cīnītos un to darītu? Es varētu to darīt, bet... ja vairumam esošā sistēma ir ok, vai tā savā veidā nebūtu mana vardarbība pret viņiem - uzspiest savu sapratni par godīgumu un traucēt viņiem dzīvot tā, kā viņiem patīk? Es jau arī neesmu Dievs tas Kungs, lai domātu, ka esmu nekļūdīga un viszinoša un vislabāk zinu, kā ir pareizi.
[User Picture Icon]
From:[info]milda
Date: September 26th, 2018 - 02:10 pm
(Permanent Link)
Dzīvo saskaņā ar savu sirdsapziņu un viss. ja es miljonu nevaru nozagt, tad es neķēpājos ar sīkumiem. bet ja tā padomā, tad man miljonu nemaz ar nevajag. Tāpat izklekarētu kaut kādā parka veidošanā sačakarējot dabu. un otrs, man jau ar bail no cietumiem un tiesās nervus čakarēt un kas zin kura lapsene liktenīgā. un pofig, ka citi iešņauc nāsīs centus cigaretēm. tā ir viņu karma, viņu sirdsapziņa. dzīve nolīdzsvaros un finalā tev būs nauda tik cik tu esi godīgi nopelnījis.
[User Picture Icon]
From:[info]iokaste
Date: September 26th, 2018 - 01:10 pm
(Permanent Link)
Tev vajag šo uzrakstīt autotrnsporta direkcijai. Es dabūju naudu par biļeti atpakaļ, kad uzrakstīju, ka autobusā ir dzērājs.
Šoferiem algas ir lielas, šis ir zaglis. Un tie, kas neprasa biļetes, tie ir līdzinātāji.
Mums no krievu laikiem nāk uzskats, ka valsti apzagt nav nekas slikts, bet drīzāk veiklība.