Sep. 26th, 2018 @ 09:40 am (no subject)
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 26th, 2018 - 12:52 pm
(Permanent Link)
Nevaru noskatīties tagad, nav pieejas.
Sadhguru vienā savā video par korupciju izteicās, ka cilvēki pie varas nav īpaši korumpētāki par citiem, viņiem ir tikai lielākas iespējas būt korumpētiem, kā arī viņiem vairāk pievērš uzmanības un viņus vairāk pēta, tāpēc rodas tāds iespaids.
Es vienkārši īsti nesaprotu, kā izkļūt no tā apburtā apļa - darīt visu tā, kā ir paredzēts normatīvajos aktos, ir neiespējami. Daļēji arī tāpēc, ka normatīvie akti ir reālajai dzīvei neatbilstoši. Bet tāpēc liela daļa cilvēku tos lielākā vai mazākā mērā pārkāpj. Bet - tā kā viņi normatīvos aktus ir pārkāpuši, ar viņiem ir iespējams manipulēt - sak, kā tu drīksti runāt par kaut kādām problēmām, ja pats esi darījis tā vai šitā.
[User Picture Icon]
From:[info]romija
Date: September 26th, 2018 - 01:18 pm
(Permanent Link)
Jā, šī doma par zagšanas apmēriem, kuri atkarīgi no iespējām, ir populāra jau sen. Un tas arī dzīvē novērojams, ka pārdevējs, kurš sagroza svarus tirgū, lai nozagtu katram dažus gramus, pie izdevības zags vairāk. Taču nevar būt tā, ka zog un zags visi.

Ja normatīvie akti ir reālajai dzīvei neatbilstoši, tad būtu muļķīgi pārmest cilvēkiem, ka tie tiek pārkāpti. Vai tas nenozīmē, ka kaut kas nav kārtībā ar normatīvajiem aktiem, nevis ar pārkāpējiem?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 26th, 2018 - 01:58 pm
(Permanent Link)
Jā, bet kurš būs tas upura jērs, kurš noliks uz kopējā labuma altāra savu un (kas ir sliktākais) - savu tuvinieku dzīves, lai par to cīnītos un to darītu? Es varētu to darīt, bet... ja vairumam esošā sistēma ir ok, vai tā savā veidā nebūtu mana vardarbība pret viņiem - uzspiest savu sapratni par godīgumu un traucēt viņiem dzīvot tā, kā viņiem patīk? Es jau arī neesmu Dievs tas Kungs, lai domātu, ka esmu nekļūdīga un viszinoša un vislabāk zinu, kā ir pareizi.
[User Picture Icon]
From:[info]milda
Date: September 26th, 2018 - 02:10 pm
(Permanent Link)
Dzīvo saskaņā ar savu sirdsapziņu un viss. ja es miljonu nevaru nozagt, tad es neķēpājos ar sīkumiem. bet ja tā padomā, tad man miljonu nemaz ar nevajag. Tāpat izklekarētu kaut kādā parka veidošanā sačakarējot dabu. un otrs, man jau ar bail no cietumiem un tiesās nervus čakarēt un kas zin kura lapsene liktenīgā. un pofig, ka citi iešņauc nāsīs centus cigaretēm. tā ir viņu karma, viņu sirdsapziņa. dzīve nolīdzsvaros un finalā tev būs nauda tik cik tu esi godīgi nopelnījis.