May. 24th, 2018 @ 02:21 pm (no subject)

Aizsūtīju priekšniekam savu uztaisīto garadarbu. Un domāju par to, vai gadījumā Latvijā tomēr nevajadzētu legalizēt marihuānu. Pati nelietoju un nekad neesmu lietojusi, tāpēc nav viedokļa. Bet ja tas līdzētu, piemēram, paliatīvajā aprūpē - lai cilvēkiem nebūtu sāpju, tad varbūt tas būtu tā vērts. Vispār - kāpēc cilvēki pīpē marihuānu? Un kas ir sliktāk - marihuāna vai alkohols?
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: May 24th, 2018 - 02:35 pm
(Permanent Link)
Reiz redzēju kādu video, kur cilvēkam ar Parkinsona sindromu pēc marihuānas uzpīpēšanas pazuda tremors.

Bet to legalizāciju visvairāk kāro ne jau cilvēki, kam jālikvidē kādi slimības simptomi, bet tie, kas alkst pēc jauna veida dulluma. T.i., nevis tie, kas grib kļūt veselāki, bet tie, kas grib sevi sačakarēt.
[User Picture Icon]
From:[info]hedera
Date: May 24th, 2018 - 02:36 pm
(Permanent Link)
Kāpēc pīpē? Jo homo sapiens lopiņiem patīk apdolbīties. :)

Es arī nepīpēju, bet pēc paziņu, kuri pīpē, novērošanas, domāju, ka sliktāka par alkoholu marihuāna noteikti nav, tādēļ neredzu pamatojumu, ka pirmais ir legāls, kamēr otrais - nē.
Ja pīpē bieži un ilgi, tad ar laiku negatīvi ietekmē kognitīvās spējas, bet to pašu dara arī alko. Savukārt, no sociālā kaitīguma viedokļa, marihuāna man šķiet pat mazāk nevēlama. Nekad neesmu redzējusi appīpējušos cilvēku, kas ietu pie citiem bezjēgā meklēt kašķi, vai kaut ko demolēt, kā to nereti dara apdzērušies cilvēki.

Es domāju, ka legalizācija nāktu par labu arī tiem, kas pīpē prieka pēc, jo pie legāla statusa būtu vieglāk kontrolēt izcelsmi, kvalitāti, vai nav kaut kādi nevēlami piemaisījumi, utml.
[User Picture Icon]
From:[info]runcis
Date: May 24th, 2018 - 02:40 pm
(Permanent Link)
Kāpēc pīpē vai lieto alko, vai narkotikas... tāpēc, ka jebkuriem līdzekļiem grib/vajag aizbēgt (kaut uz brīdi) no šīs realitātes.

Kas labāks vai sliktāks - grūti pateikt, marihuānu nepīpēju, alkoholu - neko smagāku par vienu divām alus pudelītēm arī nelietoju. Domāju, ka abos variantos ir gan ok, gan arī galīgi garām, visu laikam nosaka izlietotā daudzums.
[User Picture Icon]
From:[info]kjeerpis
Date: May 24th, 2018 - 03:03 pm
(Permanent Link)
Slikta nervu sistēma. Kad uznāk nekontrolējams trauksmes stāvoklis, marihuāna nomierina. Man šķiet, ka trauksmes stāvoklis kā tāds veselībai nodara vairāk ļaunuma. Bez tam kaut kādā periodā, kad biežāk pīpēju, bija izteikti retāk galvassāpes. Bet tā - miera sajūtai
[User Picture Icon]
From:[info]fleur
Date: May 24th, 2018 - 03:28 pm
(Permanent Link)
Tās divas tēmas ir saistītas?:)
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: May 25th, 2018 - 10:50 am
(Permanent Link)
Drusku ir. :)
[User Picture Icon]
From:[info]puika_vecis
Date: May 24th, 2018 - 07:14 pm
(Permanent Link)
Ja alkohola patēriņu neizdodas noturēt kaut kādās paša noteiktās robežās, tad ir dirsā. Bet tā normāla štelle.
Pēc marihuānas jūtos retardēts, jāsaņemās, lai vai vispār varētu funkcionēt vai padomāt normāli. Marihuānu uzpīpējis, esmu nelietojamāks, ja salīdzina ar alkohola reibumu.

Īsti nepatīk neviens no šiem, taču ja piedāvātu to otro, neatteiktos, jo to pirmo es vairs nedrīkstu. Bet apreibt un nomirināties kaut kā gribās, pat nezinu ko darīt.
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: May 25th, 2018 - 12:52 am
(Permanent Link)
ASV likumdošana strikti nodala medicīnisko marihuānas lietošanu no rekreatīvās.
Un ar marihuānu problēma ir tāda, ka policistiem u.c.kontroles dienestiem būs grūti saprast, vai cilvēks lietojis marihuānu vai kādas aizliegtas narkotikas. Sadzēries cilvēks, piemēram, specifiski ož, to uzreiz var pateikt pa gabalu. Narkomāns neož. Ej nu sazin, kāpēc neož. :D
Jautājums ir arī par lobijiem. Alko un cigarešu ražotāji, par spīti visiem ierobežojumiem, kas kļūst aizvien skarbāki, var uzrādīt lielus ciparus, ko ienes budžetā, nodarbinātos, kuru ģimenes citādi nomirs badā utt. Pie tiem viņi arī turās.
PS gaidu cibas dežurējošo "kāpēc tu esi tik džadžojoša!!!" u.c komentāru :D.
From:[info]murx
Date: May 25th, 2018 - 02:34 pm
(Permanent Link)
vispār tas par lietošanas fakta kostatāciju piem šoferim varētu būt klupšanas akmenis marihuānas legalizācijai