Jul. 17th, 2017 @ 10:57 pm (no subject)
Man te mājās ir problēmas ar to, ka kāds ir ierīkojis sev tvaika nosūcēju un tagad visas smakas nāk manā dzīvoklī. Parasti tā ir vai nu kaimiņu iecienītā rīsu - vistas zupa. Bet šovakar - cigarešu dūmi. :( Divas reizes esmu zvanījusi uz namu pārvaldi. Nekādas reakcijas. Rrrrrr.
About this Entry
From:[info]mansgan
Date: July 17th, 2017 - 11:03 pm
(Permanent Link)
skumji, ka jādzīvo vietā ar namu pārvaldi.
From:[info]eermaniitis
Date: July 18th, 2017 - 12:27 am
(Permanent Link)
mmmm.... cepta vista, vai cepetis no cepeškrāsns, vai fritēti kartupeļi

tas notiek, ja kaimiņi tvaika nosūcēju ievada mājas ventilācijā

pizģec, nekad vairs no cigarešu dūmiem neatkausies, dari ko gribi

jo ventilācija ir betona un nav hermētiska - līdzjūtības, es ar ar šo mirstu, parasti ir vainīgi apakšējie kaimiņi
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: July 18th, 2017 - 03:36 am
(Permanent Link)
Namu pārvaldei nav nekādas daļas gar nosūcējiem. Varbūt vienīgi vari iepirkt super jaudīgo, lai tie dūmi iet viņiem atpakaļ, kad ieslēdz, es tā daru. Bet vispār ar pīpmaņiem nošauties jelkādi... Pasaudzēšu šo sāpi nākamās dienas rītam, kad ap 9 modīšos no pretīgas smakas nāsīs un lekšu uz lodžijas aurot rupjiem krievu vārdiem, jo ir vasara un nedaudz gribas tomēr padzīvot ar pusatvērtiem logiem. Kamēr kaimiņi (prasti pssr strādnieki-iebraucēji) pīpē mēslus un tīšām logā, no kura viss nāk manā dzīvoklī - galvenokārt bērna istabā. KĀ DZĪVOT?
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: July 18th, 2017 - 07:33 am
(Permanent Link)
Mani terorizēja ar apakšējā dzīvokļa pankūku smaku sestdienu rītos. Kādu laiku līmēju ciet ventilāciju. Nezinu, kas mainījies (citastarp reiz par to pasūdzējos), bet tagad vienīgā problēma ir pīpējošais kaimiņš uz blakus lodžijas un vienīgais risinājums - tajos brīžos ar blīkšķi aizcirst logu.
[User Picture Icon]
From:[info]iokaste
Date: July 18th, 2017 - 08:56 am
(Permanent Link)
pamēģini ugunsdzēsējus, jo nedrīkst ventilācijā laist plīts tvaikus.
[User Picture Icon]
From:[info]savanna
Date: July 18th, 2017 - 09:03 am
(Permanent Link)
Mūsu vienīgā sāpe ir uz nētālu esošās lodžijas pīpētāji, kas pīpē kaut kādu sū...

Tad es parasi pie lodžijas loga skaļi noprasu, kad beigs pīpēt benčikus un atļausies sev normālas cigaretes? + ar blīkšķi aizveru logus.
[User Picture Icon]
From:[info]fleur
Date: July 18th, 2017 - 10:16 am
(Permanent Link)
Jums ir gāzes plītis?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: July 18th, 2017 - 11:07 am
(Permanent Link)
Jā.
[User Picture Icon]
From:[info]fleur
Date: July 18th, 2017 - 11:08 am
(Permanent Link)
Uz nosūcējiem attieksies aizliegums

2016. gada 19. aprīlī Ministru kabinets pieņēma jaunos Ugunsdrošības noteikumus Nr. 238, kuri stājās spēkā 2016. gada 1. septembrī.

Noteikumi cita starpā paredz – ja telpā atrodas gāzes aparāts (un dzīvojamajā ēkā tā ir gāzes plīts), tā kanāla tīrīšana jāveic ne retāk kā reizi trijos gados. Taču, ja agrāk ar tīrīšanu nodarbojās tikai un vienīgi skursteņslauķi, tad tagad to var darīt jebkura persona, kam ir speciāla izglītība vai prakses sertifikāts.

Un vēl kāda lieta – ir paredzēts aizliegums dzīvokļos virs gāzes plīts lietot tvaika nosūcējus. Precīzāk, no 2019. gada būs aizliegts pievienot nosūcējus dabiskās ventilācijas sistēmai, ja telpā uzstādīts gāzes aparāts (piemēram, gāzes plīts) un nav ventilācijas, kas nodrošina pastāvīgu gaisa apmaiņu telpā. Tiem, kuriem nosūcēji jau ir uzstādīti, kaut arī mājas projekts šādu iespēju neparedz, ierīces nāksies demontēt.

Noteikumu ievērošanu kontrolēs valsts ugunsdrošības inspektori, kuriem būs tiesības jebkurā laikā veikt pārbaudes objektos un pieprasīt, lai to īpašnieki, pārvaldnieki vai nomnieki novērš pieļautos ugunsdrošības noteikumu pārkāpumus.
[User Picture Icon]
From:[info]savanna
Date: July 18th, 2017 - 12:19 pm
(Permanent Link)
Šie noteikumi attiecas tikai uz misalisi kā gāzes plīts īpašieci. Bet, ja dzīvoklī, kurš ir pievienojis nosūcēju, ir elektriskā plīts, tad viņi var to brīvi darīt.
[User Picture Icon]
From:[info]fleur
Date: July 18th, 2017 - 12:20 pm
(Permanent Link)
Kā viņa zina, ka viņiem elektriskā? Lai tie inspektori paši skaidro:)