Jul. 17th, 2017 @ 10:57 pm (no subject)
About this Entry
(no subject)
Uz nosūcējiem attieksies aizliegums

2016. gada 19. aprīlī Ministru kabinets pieņēma jaunos Ugunsdrošības noteikumus Nr. 238, kuri stājās spēkā 2016. gada 1. septembrī.

Noteikumi cita starpā paredz – ja telpā atrodas gāzes aparāts (un dzīvojamajā ēkā tā ir gāzes plīts), tā kanāla tīrīšana jāveic ne retāk kā reizi trijos gados. Taču, ja agrāk ar tīrīšanu nodarbojās tikai un vienīgi skursteņslauķi, tad tagad to var darīt jebkura persona, kam ir speciāla izglītība vai prakses sertifikāts.

Un vēl kāda lieta – ir paredzēts aizliegums dzīvokļos virs gāzes plīts lietot tvaika nosūcējus. Precīzāk, no 2019. gada būs aizliegts pievienot nosūcējus dabiskās ventilācijas sistēmai, ja telpā uzstādīts gāzes aparāts (piemēram, gāzes plīts) un nav ventilācijas, kas nodrošina pastāvīgu gaisa apmaiņu telpā. Tiem, kuriem nosūcēji jau ir uzstādīti, kaut arī mājas projekts šādu iespēju neparedz, ierīces nāksies demontēt.

Noteikumu ievērošanu kontrolēs valsts ugunsdrošības inspektori, kuriem būs tiesības jebkurā laikā veikt pārbaudes objektos un pieprasīt, lai to īpašnieki, pārvaldnieki vai nomnieki novērš pieļautos ugunsdrošības noteikumu pārkāpumus.
[info]fleur replied to
on July 18th, 2017 at 11:08 am
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.