302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
> Tev ir drukas kļūda, btw

Nav gan. 63000 MW nuclear power capacity by 2032.

> jo par spīti smieklīgi kompaktajām un izdevīgajām AES nez kāpēc kā traki būvē saules parkus

Vietās, kur trešdaļu gada var reālistiski gaidīt saulainas dienas, nav nekas aplams būvēt papildus infrastruktūru, jo vairāk izmantojamas enerģijas = labāk, vienmēr. Neviens no mums te neapgalvo, ka nevajadzētu būvēt arī citus enerģijas avotus, tikai to, ka kodolenerģija šobrīd ir vienīgais tāds avots, kas var reālistiski konkurēt ar fosilajiem kurināmajiem pa visiem parametriem.

> Pārējais par brīderiem, candu, utt, ir utopija

CANDU ir desmitiem gadu ilgi atstrādāts un sen praksē ieviests reaktoru dizains, uz kā ir bāzēti n-tie pasaulē jaudīgākie reaktoru energobloki. Tas tā, par muļķību rakstīšanu. Brīderi arī nav nekāda utopija, bet gan tikai vēl ne līdz galam apgūta tehnoloģija, bet tas nekas — tāpat, kā karš, kapitālisms ir intelekts, tas labi prot detektēt un noķert konstruktīvo un produktīvo. Ja kaut kas spēj par tūkstošiem procentu ekstendēt pieejamās degvielas rezerves un reaktoru darba ciklus, tad tas netiks ignorēts.

P.S. Iesaku palasīt šo analīzi par LCOE metrikas ierobežojumiem un niansēm: https://www.americanexperiment.org/your-guide-to-lazards-lcoe-analysis-part-1-what-is-the-levelized-cost-of-energy/


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?