gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
"Nezinu, par kādiem "mēs" tu runā. Es par uzvedības "labumu" vai "sliktumu" spriežu pēc šīs uzvedības demonstrējamām sekām pasaulē, kas manā grāmatā ir vienīgais šobrīd zināmais veids, kā spriest par ētiku bez tukšdiršanas vai maģiskās domāšanas."

Seku izvērtējums notiek ar intuīcijas palīdzību. Tu nevaru man zinātniski pierādīt vai loģiski/matemātiski pamatot kāpēc morāle x> morāle y.

Nav nekāda fantazēšana, ir prasība pēc godīgas pašrefleksijas. Piemēram vācieši ir godīgi (nu protams, arī piespiedu kārtā) pareflektējuši par nacisma sūdīgajā sekām (ieskaitot priekš viņiem pašiem). Nedz krievi nedz jūdu nav kolektīvi reflektējuši par marksisma sūdīgumu. Es uzskatu, ka to ir jāmaina un to mainīt nav iespējams, nenorādot uz šīm konkrētajām tautām un nepieprasot no viņiem šo pašrefleksiju. Komunisma grēki netiek nosodīti un skrutinizēti tieši šī godīguma trūkuma dēļ. Tikai ļauni 'rusofobi' un 'antisemīti' atļaujas par to runāt un tiek aši apklusināti attiecīgajās vidēs (atkarība kura tauta tajā ieņem dominējošāku lomu).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?