gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
Ne redukcionisms (kā citātā) ne eksotiskās versijas pagaidām nav viena par otru labākas nekādā veidā. Dažādi domu eksperimenti un vairāk par to kāda proza kuram tīkamāka.

Attiecībā uz to kā duālisms pazūd no filozofijas derētu precizēt vai tas ir duālisms, duālisms vai duālisms. Tas nav joks, jo esmu redzējis, ka cilvēki pilnīgi citādi saprot šī jēdziena nozīme, tajā skaitā sarunās ar tevi.
Šajā sakarā man tīk atcerēties analoģiju vēl no ankha laikiem par to vai redzamais attēls uz tv ekrāna ir tieši tā pati 'lieta', kas dzelži, no kā monitors sastāv. Un tas pat neiekļauj attēla kvalitatīvās īpašības, ko redz aģents. Tad vispār varētu par triumvirātu runāt, jo ir dzelži, ir signāls, kas dzelžos rada attēlu, ir aģents, kas attēlu interpretē kā hokeja mača translāciju (un vēl bez tā visa ir pats hokeja mačs, kas nav neviena no šīm lietām). Var to visu saukt par 'vienu un to pašu lietu', ja monisms tavā uztverē skan lepnāk, bet tā ir nepraktiska semantika. Priekš praktiskām vajadzībām sadalīt to visu trīs dažādos fenomenos ir labāk, tāpēc tas atī ticis izdarīts.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?