302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2016-05-02 23:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:awake
Mūzika:Elend - Winds Devouring Men: Charis

Latvijas Transhumānistu asociācijas un Latvijas Ateistu biedrības vārdā izsaku nosodījumu Rīgas Sv. Gara ev. lut. draudzes mācītājam R. Otomeram par pacienta tiesību un indivīda pašnoteikšanās brīvības ignorēšanu asistētas pašnāvības neārstējamiem pacientiem nopēlumā, pamatojoties tajā, ka “[veicot] eitanāziju [..] tiek atņemta svētīgā iespēja [..] caur ciešanām nākt pie grēku nožēlas” [1], kā arī Latvijas kristīgo konfesiju vadītājiem Z. Stankevičam, J. Vanagam, P. Sproģim un metropolītam Aleksandram par organizētu vēršanos [2] pret Stambulas konvencijas ieviešanas pasākumiem un ar tiem saistītajiem stāvokļa uzlabošanas mēģinājumiem elementāro cilvēktiesību plānā.

Izsaku arī dziļu nožēlu par to, ka XXI gs. sākumā ne tikai radikālā islāma grupējumu un citu marginālu vardarbīgu formējumu kontrolētajās teritorijās, bet arī Eiropas Savienībā un Amerikas Savienotajās valstīs reliģiski un politiski atavistiska rakstura aizspriedumi joprojām nopietni kavē sabiedriskās labklājības veicināšanu un humānisma vērtību īstenošanu praksē, tā vietā kultivējot tumsonību, apspiežot brīvu izziņu un kavējot gan sociālo, gan zinātniski tehnoloģisko progresu, kā sekas no šodienas būs jūtamas vēl gadu desmitiem ilgi.

Nobeiguma vietā es aicinu mūs visus veicināt uz racionālu un no aizspriedumiem pēc iespējas brīvāku pasaules redzējumu balstītu savstarpēju sapratni, atpazīt universālas, visai cilvēcei kopīgas problēmas un apvienot savus spēkus to risināšanā.

A. Paeglis, 02-05-2016

[1] http://www.aprinkis.lv/component/k2/item/30765-macitaja-pardomas-par-eitanaziju
[2] http://www.delfi.lv/news/national/politics/kristigo-konfesiju-lideri-iesaistas-cina-pret-latvijas-pievienosanos-stambulas-konvencijai.d?id=47386977



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?