302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Nonsenss un false dichotomy. Ko nu par vidusceļiem — ir ne tikai tie, bet arī apkārtceļi, viadukti, tuneļi un visa pārējā civilās inženierijas rokasgrāmata.

Pat daudzreiz aprunātās tehnokrātijas un nookrātijas idejas neietilpst nevienā no šīm divām kategorijām, nemaz nerunājot par mazāk pētītām, bet jau šobrīd apzinātām teorētiskām iespējām (izokrātija kā tiešās demokrātijas attāls turpinājums, kam vairs ir maz līdzības ar savu priekšteci; futarhija kā advancētās statistikas/prognozēšanas un evidence-based policy apvienojums; tīrā meritokrātija; dažādi mašīnasistēti integrētas pārvaldības modeļi, kurus īsuma u.c. iemeslu dēļ šeit neapspriedīšu (bet kuru sekmīgus pirmsākumus var redzēt tādos projektos, kā "Cybersyn"); utt., utjpr.). Manuprāt, apgalvot, ka veidi, kādos cilvēku sabiedrība var sekmīgi1 organizēties, automātiski iekrīt vai nu demokrātijas, vai autokrātijas kategorijā, ir vienkārši tuvredzīgi.


1 T.i., atskaitot dažādus anarhijas paveidus, kas tehniski arī ir sabiedrības [paš]organizācijas veidi, bet kuru problēmas praksē varētu pārāk stipri pārspēt to doto ieguvumu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?