302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Principā gan tieši uz ticīgajiem un to veidotām organizācijām attiecas atsevišķs konstitūcijas punkts, kura uzdevums ir šāda veida ietekmi minimizēt.

Tieši konstitūcijas gaismā tad arī kļūst problemātiski tādi gājieni, kā 2004-06-08 parakstītais līgums starp valsti un 7 "tradicionālajām" konfesijām, saskaņā ar kuru, citēju, "tiek atzīta minēto tradicionālo kristīgo baznīcu īpašā loma Latvijas tiesiskās iekārtas pastāvēšanā un sabiedrības vērtību sistēmā, kā arī to nozīmīgais ieguldījums sabiedrības morāles un socializācijas procesā, tiek noteikta Latvijas valsts un baznīcu sadarbība izglītības, sociālās un garīgās aprūpes jomā" (kas, principā, ir viena no preambulas de facto "kājām", kur otra ir 2012. g. referendums).

Kas attiecas uz mums (gan specifiskā, gan vispārīgā vārda nozīmē) un mūsu pasākumiem, tad varu ieteikt neuztraukties un atstāt šīs lietas mūsu pašu ziņā. Šī ieraksta mērķis nav sūdzēšanās par sava pasākuma trūkumu, bet gan bažas par dažu interešu grupu mēģinājumiem iegūt valstiski prioritāru statusu un savā nodabā uzurpēt privilēģijas, kuras tām pēc būtības liedz valsts pamatlikums (izglītības iestāžu konsultēšana my arse).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?