imagine ([info]minchux) rakstīja,
@ 2012-07-14 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Takši un bērnu pārvadāšanas drošība
Es te štukoju, diez` kā ir bērnus vest droši taksī, piem. Rīgā?
Un veicu nelielu izpēti kopējā informācijas tīklā ;), varbūt jums kādam arī noder :
izrādās ir tāds babytaxi.lv , ko apkalpo Smile taxi.. Kā arī Lady taxi arī sakās esam bērnu draugi. Par pārējiem - Baltic taxi ir pieminēts, ka iepriekš jāpiesaka krēsliņš, bet viens stāsts par realitāti ir lasāms šeit. Rīga taxi, Red cab taxi (Rīgas taksometru parks) un Alviksa taxi mājaslapas klusē par bērnu autosēdeklīšiem. Citas kompānijas vairs prātā pagaidām nenāk, ko atceros Rīgā redzējusi.
Ti, šie takši apgalvo, ka autokrēsliņi viņiem ir atbilstošam bērnu vecumam. Ideāli, ja kādam būtu ERF krēsliņi(ar skatu atpakaļ braukšanas virzienā arī lielākiem par 13kg), bet galvenais, lai nav vispār rokās jātur un ir bērnam tiešām atbilstošs krēsliņš. Visādi tie taksisti tomēr uz ielām izpildās.
Ja nu jums ir kāda pieredze šajā sakarā, padalieties, interesanti :)!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]perfekta
2012-07-14 12:52 (saite)
neesmu nekad mēģinājusi ar taxi. Es atkal domāju, nez kā ir starppilsētu autobusos..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]minchux
2012-07-14 15:24 (saite)
Jā,tas arī,pareizi!Nu diskusijā cālī man biinumz/muki.lv atbildēja,ka viņiem ir klienti,kam nav auto,bet ir autokresliņi taksim utml..Ar "groziņu" vel uz ratu rāmja jā,bet lielākam.Lai gan a-busos nav praica šprādzēties,bet tomēr..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]comtesse
2012-07-15 03:01 (saite)
Baltic Taxi - piesaki, kad pasūti taksi, krēsliņu - neaizmirsti pateikt, cik smagam bērnam.
Smile - tieši tas pats - neaizmirsti pateikt, kāda izmēra krēsliņu vajag.
Laidy taxi - arī - tas pats.

ļoti normāli

ja aizmirsti pateikt, cik lielu bērnu vedīsi, tad nebrīnies, ka atbrauks tev 1.izmēra krēšliņš zīšanīšiem, lai gan bvajadzēja 3.izmēru :)

(Atbildēt uz šo)


[info]sw
2012-09-29 23:30 (saite)
ja vēl aktuāli, tad varu pastāstīt par Baltic Taxi: baigi atkarīgs no vadītāja. katrā ziņā vajadzēs vairāk laika nekā parastajam izsaukumam, jo taksistam būs jābrauc uz vienu no bāzēm pakaļ autokrēsliņam + var gadīties, ka tā būs attiecīgā taksista "pirmā reize" saskarē ar autosēdeklīšiem un sprādzēt autobeņķi klāt Tev nāksies pašai. gadās arī neuzmanīgi eksemplāri, man lidostā trāpījās viens, kuram divas reizes teicu, ka vajadzēs zīdainīša autobeņķi, bet viņš atnesa lielo, sēžamo.

btw, kā ar bērnu pārvadāšanu ir B. pilsētas taksometros? cik lasīju viņu forumos, tur autosēdeklīšus taksometros neuzskata par obligātu prasību, bet franču val. nav mana stiprā puse.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]minchux
2012-09-30 02:03 (saite)
ja godīgi, man nav pieredzes šeit ar mazo un autobeņķiem takšos. Taču zinot viņu pofigistisko attieksmi pret daudzko un nereti nākas vecākus/uz to brīdi uzraugus redzēt, kas bērnus pārvadā tāpat, bez liekām ekstrām ;).. nu jā, ka viņi te neiespringst. Vai pat man kaut kā liekas, ka es vienreiz centos prasīt gan.. un atceros, ka nekādu īpašo pretimnākšanu nesaņēmu, kas nepārsteidz ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2012-09-30 23:34 (saite)
ā, tad jau var iet pirmajam taksim dzīvajā rindā klāt un par bēbi neviens nepiekasīsies! gribas cerēt, ka maršrutā no lidostas nekādi misēkļi nevarētu gadīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?