23 January 2023 @ 01:01 pm
Stay at home nun  
Es visu laiku domāju, ko var ņemties tie seksisti ar sievietēm virtuvē, bet dudes.. get this - lai kārtīgi visu iztīrītu, nomazgātu traukus, saliktu lietas vietās, iesāktu vakariņas, pagatavotu pusdienas, un satīrītu grīdu vajag VISU laiku. Un tā ir tikai virtuve, bļe. Tā kā es visu laiku nepavadu virtuvē, tad virtuve nekad nav ideāli tīra, ēdienreizes vienmēr ir viduvējas un nekas nekad nav savā vietā, par traukiem nemaz nerunāsim *hopeless sob*.. Es pārsvarā ieeju virtuvē un saviebjos, jo tā ir mana nemīļākā telpa, vienmēr piekrāmēta un tik relentlessly demanding..

Bet es vismaz nopirku color-coded e-cloths, tāpēc tagad mana dzīvē būs daudz advancētāka.

Es saprotu, ka daudzas sievietes negrib būt mājsaimnieces, šamlīdzīgu iemeslu dēļ, bet es arī saprotu, kāpēc sahm ir tagadiņās trends.. tā ir sava veida garīga būšana, tonijs robins, stumšana un katarse būt tādai mājas mūķenītei, pelnrušķītei.

Vismaz dzīve vienmēr interesanta, jo nekad neaptrūksta netīras krūzes, drupačas vai mazgājamas lupatiņas.

That said, es pat neesmu sahm, lol *more sob*, jo katru nedēļu manus centienus ieiet pus-decent mājsaimnieces ritmā izjauc 3 darba dienas, kuras manus nelaimīguma un neapmierinātības hormonus uzsit pašā augšā, un tad tāpat neko nevar izdarīt, esot tik saplakušai.
 
 
( Post a new comment )
Skabičevskis[info]begemots on January 23rd, 2023 - 04:20 pm
Tā ir taisnība.

Vienīgi jāpiezīmē, ka no tevis minētajām lietām trauku mazgāšana ir tā, ko točno var (un makes sense) automatizēt.

Labi, ja trauki visai ģimenei pietiek vismaz uz 3 dienām ēdienreižu. Un tad reizi 3 dienās ieslēdz pa nakti trauķeni. Tad atliek tikai salikt viņā traukus pēc ēdienreizēm un reizi 3 dienās izvilkt ārā.

Elektrības patēriņš ++, ūdens patēriņš --- (pretstatā mazgāšanai ar rokām). Ja ūdeni silda elektrība tad iespējams pat elektrības patēriņš nav lielāks kā mazgājot ar rokām.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 26th, 2023 - 02:44 pm
Well jā, bet tad jāgrabina santīmiņi tai uzpariktei.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on January 26th, 2023 - 04:22 pm
Jā, tas vienmēr ir jautājums, kam grabināt.

Es rēķinu parasti pēc stundām mēnesī, ko es kam patērēju. Plus, šeit vēl ir tas, ka mēs apzināmies, ka tā ir lieta, kas jādara un būs jādara visu laiku, un kuru darīt piespiedu kārtā katru dienu nesniedz nekādu bonusu ne attīstībai, ne baudai. [spec. rakstu katru dienu, jo var būt terapeitiski kādreiz izņēmuma kārtā pamazgāt traukus, lai nomierinātos piemēram]

Tā ka es vēl ieskaitītu to pie dubultām stundām, jo tā vietā varētu darīt kaut ko jēdzīgāku.
(Reply) (Parent) (Link)
J. S. Badger[info]217 on January 23rd, 2023 - 05:48 pm
šitais nav par tikai virtuvi, bet var telefonā novilkt tādu flylady plus app, tur viņai katrai dienai atverot ir saraksts, ko tai dienā tīrīt (ideja ir, ka ar nelielu daudzumu tīrīšanas laika katru dienu, var kopumā visu māju uzturēt daudz maz kārtībā). protams, ar bērnu tas vēl vairāk apgrūtinās, bet man palīdz vismaz mentālo load noņemt, tādā ziņā, ka vismaz nav jātērē laiks plānošanai, ko tad tagad atkal tīrīt un pieturoties pie tās sistemas, pēc pāris nedēļām vajadzētu būt tā, ka nevienā istabā nav konstantas krīzes situācijas; arī tas, ka no tā saraksta nav jāpilda viss, tikai tik daudz, cik var izdarīt todien

bet jā, protams, ideālā gadījumā, trauķene būtu megapluss, lai kaut cik atvieglotu dzīvi, jo būtu vairak laika visam citam.
(Reply) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on January 23rd, 2023 - 08:59 pm
Man liekas ka tās tīrīšanas metodes katru dienu pa druskai der noteiktam teritorijas/ģimenes lielumam, mantu daudzumam un klimatam. O.k. ja ir labi saplānots mitekļa iekārtojums, telpa tiek izmantota efektīvi un ir visādi roboti darbu atvieglošanai. Nu, un ja dzīvo askēzē un minimālismā
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on January 24th, 2023 - 05:36 am
es domāju, tas arī ir atkarīgs no ekspektācijām - pirms bērna mans mērķis bija perfekti izmēzts dzīvoklis, minimāli noslogotas virsmas, piemēram, virtuvē, un lielākā problēma bija nenoslaucīti putekļi uz augstām vai ļoti reti izmantotām virsmām.

bet, protams, ar ļoti haosu mīlošiem 4gadnieci un 40gadnieku sagaidāmais rezultāts ir drīzāk māja, kurā neaug čūsku midzeņi un nevar nolauzt kaklu, un kad ir viss daudz maz tīrs ar uzsvaru uz daudz maz, tam tās metodes noder pietiekami, kad sanāk pieturēties :)

(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on January 26th, 2023 - 02:47 pm
Es nezināju par to app, bet pati aptuveni tā tagad esmu iegrozījusies. Arī neesmu lasījusi, bet zinu par to grāmatu atomic habits, so mēģinu ietrennēties vākt visu to deluge, as I go, neļaujot visam izvērsties totālā haosā. Haosa zonas parasti ir galds dzīvojamajā istabā, izlietne un laundry bag. Bet kamēr zinu, ka dienā atliks laix to konfrentēt, tad varu nomeirināties un pievērt acis.
(Reply) (Parent) (Link)