06 April 2021 @ 10:14 am
Paļaušanās.  
Gan pārsteigums gan apstiprinājums, gan nožēla gan atvieglojums, ka vientulība saglabājas, ka to var paturēt sev arvien. Nekas to nesatricina, nekas to nekliedē. Lai kādi mirdzošie esības mutuļi savērptos šad tad, arvien prāts nomierinās un rūgteni cēli dodas jau dziļāk iekšā izsenajā pamatstāvoklī kā mājās, kas ir visdziļākā likumsakarība savā necaursitamībā. Sirds tikmēr vēl mazliet trīsuļo un smilkst, par katru vientulības pierādījumu kā skaudru zaudējumu. Bet prāts zina labāk un nekad nebija aizmirsis, un ņem sirdi aiz rociņas kā bērnu, iet vienatnē mājās.

Neatrast neko priekš sevis šajā pasaulē.
 
 
( Post a new comment )
[info]methodrone on April 7th, 2021 - 04:16 pm
Kad tas buus? Ko Indulis dara these days?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on April 7th, 2021 - 04:25 pm
Katru pirmdienu. Paskaties viņa fb, tur var atrast saiti uz viņa un Kaspara dibināto kopienu, kur ir visādas aktivitātes.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on April 8th, 2021 - 01:53 am
It kā kristīgi mācītāji dibina "kopienu", kuru nosauc par "Elizeju" (faktiski grieķu mirušo valstību) un sludina noētiku, par ko palasot jau vien mati ceļas stāvus. Jebkuram saprātīgam un patiesību meklējošam cilvēkam tie jau vien būtu pirmie signāli turēties pa gabalu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 8th, 2021 - 11:04 am
Nu viņi vienkārši kā jau cilvēki pēkšņi ir pārmainījuši savu ceļu projām no tīras kristietības uz dziļāku psiholoģiju, cik es sprotu, bet vēl neesmu apskatījusies. Kas šķiet dīvaini un pat tieši intelektuāli kaunterintuitīvi. Man arī šķiet, ka priekš kam tas ir vajadzīgs, jo būtībā, tas ir kā aizpildīt savu laiku ar gremdēšanos prātā, nevis dzīvošanu/kalpošanu. Bet man ir jāizpēta pirms pieņemu tavu noraidošo komentāru.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 8th, 2021 - 12:19 pm
Not so far fetched.

Man šķiet ir daudz 'paranormālā' pasaulē, un tas tieši ir jāsaista ar kristietību, jo kristietībai ir jāizskaidro visi pasaules/esības fenomeni, nevis kaut kādam atšķeltam okultismam vai pat trenty saientismam. Dabā ir savādi fenomeni, un Dievs to dabu radīja. Šis mani pēdējā laikā ļoti nodarbina..

Kāpēc enģeļi nav paranormāls fenomens, bet citplanētieši ir? Varbūt citplanētieši ir tas, ko cilvēki saprot ar eņģeļiem, jo gan eņģeļredzētāju, gan citplanētiešredzētāju stāsti izklausās ļoti līdzīgi - either benevolent or maleficient entities appearing and conveying messages. Labie citplanētieši - enģeļi, sliktie citplanētieši - dēmoni. Nu un tad ka viņi brauc ar kaut kadām gaisa mašīnām, kaut kā caur dimensijām ir jāceļo, un kas vispār konsekventi nodefinēs, kas ir 'dimensija' un kas ir 'eņģelis'. Tas viss kaut kā loģiski pārklājas un savienojas. Bībele ir totāli un ārkārtēji paranormāla, ar visādiem savādiem entities and happenings. Ir saprotami, ka cilvēki grib par to vairāk uzzināt, pat ja tas pašreiz nav nepieciešams, jo tas protams var būt bīstami nestabilai psihei. Protams gan, ja ir kristieības backgrounds, tad to vajag arī saukt un atpazīt caur kristietības terminiem un kontekstiem.

Tā ka man šķiet ir a grain of legit vai drīzāk a potential legit enough to pursue, ko viņi pēta. Bet tā, manuprāt, ir izklaide un distrakcija no esības at hand. Ja eņģelim tev būs kaut kas sakāms, viņš nāks, nav viņš jāstalkē.
(Reply) (Parent) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on April 8th, 2021 - 12:35 pm
Šis raksts ir īstens joks. Ir īpaši jānopūlas, lai pieļautu tik daudz viegli novēršamu kļūdu vienā tekstā. Elizejai nav nekāda sakara ar noētiku, kā tā tiek skaidrota šajā jocīgajā rakstā. Jāklausās, ko paši mācītāji stāsta par kopienu. Noētisks = ar prātu, domāšanu (nous) saistīts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on April 8th, 2021 - 02:06 pm
Nu labi, raksts tiešām izskatījās sketchy, bet ir dīvaini kristiešiem runāt par libido vai eneagrammu kā kaut ko nopietnu un vajadzīgu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on April 10th, 2021 - 01:35 am
Kristietis, man šķiet, kāreiz var runāt par visu, kas ir, tam tikai jāatrod pareizā vieta.
Libido tajā lekcijā bija pamatā domāts kā fullness of life, kas ir ļoti aktuāli.
Kas attiecas uz eneagrammu - es eju Torņakalnā jau trīs gadus, bet eneagrammu esmu varbūt dzirdējusi kādu reizi pieminētu, bet vēl aizvien īsti nezinu, kas tas tāds ir. Tā ka man nav viedokļa, bet tā noteikti nav lieta, kas Torņakalnā mācītajā ieņemtu svarīgu vietu.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on April 8th, 2021 - 11:01 am
Tev patīk / šķiet noderīgi?
(Reply) (Parent) (Link)