06 April 2021 @ 10:14 am
Paļaušanās.  
Gan pārsteigums gan apstiprinājums, gan nožēla gan atvieglojums, ka vientulība saglabājas, ka to var paturēt sev arvien. Nekas to nesatricina, nekas to nekliedē. Lai kādi mirdzošie esības mutuļi savērptos šad tad, arvien prāts nomierinās un rūgteni cēli dodas jau dziļāk iekšā izsenajā pamatstāvoklī kā mājās, kas ir visdziļākā likumsakarība savā necaursitamībā. Sirds tikmēr vēl mazliet trīsuļo un smilkst, par katru vientulības pierādījumu kā skaudru zaudējumu. Bet prāts zina labāk un nekad nebija aizmirsis, un ņem sirdi aiz rociņas kā bērnu, iet vienatnē mājās.

Neatrast neko priekš sevis šajā pasaulē.
 
 
( Post a new comment )
adele_varbut[info]adele_varbut on April 8th, 2021 - 12:35 pm
Šis raksts ir īstens joks. Ir īpaši jānopūlas, lai pieļautu tik daudz viegli novēršamu kļūdu vienā tekstā. Elizejai nav nekāda sakara ar noētiku, kā tā tiek skaidrota šajā jocīgajā rakstā. Jāklausās, ko paši mācītāji stāsta par kopienu. Noētisks = ar prātu, domāšanu (nous) saistīts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on April 8th, 2021 - 02:06 pm
Nu labi, raksts tiešām izskatījās sketchy, bet ir dīvaini kristiešiem runāt par libido vai eneagrammu kā kaut ko nopietnu un vajadzīgu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on April 10th, 2021 - 01:35 am
Kristietis, man šķiet, kāreiz var runāt par visu, kas ir, tam tikai jāatrod pareizā vieta.
Libido tajā lekcijā bija pamatā domāts kā fullness of life, kas ir ļoti aktuāli.
Kas attiecas uz eneagrammu - es eju Torņakalnā jau trīs gadus, bet eneagrammu esmu varbūt dzirdējusi kādu reizi pieminētu, bet vēl aizvien īsti nezinu, kas tas tāds ir. Tā ka man nav viedokļa, bet tā noteikti nav lieta, kas Torņakalnā mācītajā ieņemtu svarīgu vietu.
(Reply) (Parent) (Link)