12 March 2021 @ 02:13 pm
Preach  
"Although there are exceptions, most women, when they have experienced the reality of the animus beyond all doubt, feel exceedingly negatively toward him. He is forever thwarting our intentions, spoiling our relationships, replacing our sound instincts and feelings by a mere collection of opinions, and altogether preventing us from living our lives naturally as women."
 
 
( Post a new comment )
putns[info]dumshputns on March 12th, 2021 - 06:31 pm
Starp citu..tiešām! Un es neesmu izņēmums, lai gan ir jautājums vai tas ir animus vai ēna, vai ally?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 13th, 2021 - 11:29 am
Animus laikam ir labaa un sliktaa puse, as in ally and shadow aspect, taa ka laikam kaut kaads disbalanss. Salasiishos vairaak, noskaidroshu un doshu zinju!
(Reply) (Parent) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on March 15th, 2021 - 01:42 pm
Hmmm, kā šo īsti saprast?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 15th, 2021 - 02:05 pm
Tas ir no Junga teorijas. Karoče katrā cilvēka ir divi (amongst others I guess) galvenie spēki - eros and logos. Eros ir anima/dvēsele jeb sievietēm dabiski attīstītākais spēks, kas savukārt jāiepazīst vīriešiem sevī, lai būtu pilnīgi. Logos jeb animus/prāts ir vīrišķais spēks, kas jāiepazīsts sievietēm sevī, jo viņš tur zemapziņā darbojas. Un ja nav iepazīts, tad bieži izpaužas visādos shadowy, alien veidos, un tajā vietā lai komplementētu sievietē dabiski esošo eros/dvēseli, kas tiecas uz kopību un labdabību, etc, viņš var radīt dusmīgu/aukstu ietekmi, kur ar visādiem sausiem prātuļojumiem/opinions nīcina un konstanti apstrīd sievietes dvēseli un tās leģitimitāti. Tāpēc animus ir jāintegrē, jo ja viņš paliek neieintegrēts, tad sieviete (un vīrietis kas nav ieintegrējis anima) arvien dzīvo ar sevi (savām divām pusēm) konfliktā. Un ja cilvēki ļauj savam dabiskajam elementam sevi pārņemt, tad viņiem ir neveselīgas personības.. teiksim sievietes ir pārāk emocionālas un nevarīgas, sevi apšaubošas un vīrieši pārāk auksti, ciniski un despotiski;

Tas ir tas, cik tālu esmu sapratusi, tagad lasu, kā integrēt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on March 15th, 2021 - 04:05 pm
Paldies! Man bija apmēram nojausma, kā Jungam tas ir, bet interesē tas, ko citēji, par negatīvo attieksmi pret animus. Vai doma ir tāda, ka animus tomēr nevajag integrēt, jo viņš galu galā tikai traucē, vai arī tā ir norāde, ka vajag integrēt, tikai tas ir grūti un šo vajadzību integrēt cilvēks (vai arī anima cilvēkā) uzreiz neaptver un tam pretojas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 15th, 2021 - 04:09 pm
Ai sorry, nu ja, domai jābū tādai, ka neintegrēts/neizprasts animus var radīt antipātijas un emocionālus sarežģījumus. Cik es pati saprotu, animus ir bezmazvai kā mītisks dzīvnieks, kas dzīvo manā psihē, bet nav gluži mana esence un būtība.. bet gan noderīgs kompanjons, ja es iemācos to/ar to saprast/ies. Laikam animus neintegrēšana var iznest viņa sliktos/shadow elementus, kamēr integrēšana ļauj izmantot viņa pamudinošos/konstruktīvos elementus.

Mans citāds bija, kā piekrišana, ka ja animus eksistē, tad es noteikti viņu bieži izjūtu kā traucējošu ietekmi, kas visu laiku slāpē kaut kādus manus dvēseles instinktus. Bet nu ne vienmēr, dažreiz, viņš tieši dod dvēselei spēku uzstāt uz saviem instinktiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on March 15th, 2021 - 04:49 pm
Šis ir interesanti, tieši nesen bija doma papētīt to animus/anima lietu. Man pēdējā laikā ir sajūta, ka trūkst tieši tās animus enerģijas, ka bez viņas vispār ir diezgan grūti izdzīvot pasaulē. Un it īpaši tā, kā tu saki - pat ja ir tie dvēseles instinkti, viņi var turpat arī ieslēgti nīkuļot, kamēr animus neiedod viņiem spēku izpausties.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 15th, 2021 - 04:52 pm
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on March 15th, 2021 - 04:57 pm
Paldies! :)
(Reply) (Parent) (Link)