27 October 2019 @ 09:31 am
Ciplis 4ever.  
Es veelaizvien esmu forshaa depresiivaa nihilbeibe, to jau man neviens nevar atnjemt. Un lai kaadi typical traps manaa celjaa ripotu, es tos ashi atpaziistu. Ja cilveekam pieder Dievs un muuzhiibaa, vinjsh nevar pazaudeet sevi un briinumainiibu. Bet es vienkaarshi gribu kalpot. Es neredzu skizmu starp totaalu atdevi, kalposhanu, un briisninju sevii, kur tu vari gremdeeties esiibas bezgaliibaa un atjaust arvien no jauna, ka pasaule ir sapnis un tu esi holograafisks ciplis.

Varbuut mani tik ljoti pievelk kaploshana un atdoshanaas, jo es tik siivi niistu saapes, ko sagaadaa ego demons. Kad tu esi savaa praataa un par sevi domaaa un reflektee un sevi sargi un baiduljojies un njemies un tiranizee pats savu psihi, tu esi tak shauraa, sasmakushaa, bezspeeciibas, bezceriibas un bezizejas kambarii. Tas zhnjaudz un zaagjee un rauj un spiezh un urbj un rausta un gremo un spiezh. Bet, kad tu kalpo, tad tu esi tik viegls kaa puucinja, ka tu it kaa staavi pie pliits, bet uzlaidies virs zemes, labaakaa astraalja liimenii, kur tevis nav, kur demonu nav un taapeec ir labi.

Varbuut ir iespeejama esiiba, kur man patiktu buut ar sevi. Bet man nepatiik! Man patiik buut ar Dievu, ar fantaaziju, ar domaam par mistisko. Taapeec uzmaniibas noveershana no sevis man ir kaa dziednieciiba. Man patiik sevi izmantot tikai taadaa kontekstaa kur es darbojos kaa agjents prieksh kaa cita. Tad man nav iebildumu iefokuseeties uz sevi kaa instrumentu. Bet man ir taa, ka man pat ir vienalga par to, kas tiek dariits caur mani un ar mani, kameer tas nenaak no manis pashas. Vai driizaak - naak caur mani bet ne no manis pashas. Nevar to taa izskaidrot, bet juus jau saprotiet tachu.

Ik pa laikam man gan vajag sev apstiprinaat, ka nav iebildumu, ja mana sacereeshanaas un paarlieciiba tiek aplauzta. Es tagad izdomaaju tik vareni par manu situaaciju un celju un likteni, bet ar vienu liegu maajienu viss tiek atlikts un apstaajas. Vai tas nav sveetiigi un briinishkjiigi?

Liidz ko tava galva un sirds kljuust smagas no visas esiibas un laika un telpas zinaashanas, tevi iemet dziljaa, siltaa, eiforiskaa nezinjaa, kur tu esi sveshs un briivs un topi no jauna.
 
 
( Post a new comment )
[info]krishjaanis2 on October 27th, 2019 - 01:27 pm
(Reply) (Link)
Heda[info]heda on October 27th, 2019 - 06:39 pm
Griežoties tikai pāra attiecībās, došana-ņemšana ir cirkulāra, un reizēm kļūst par pārāk izmisīgu cīņu, un nav jau arī loģisku iemeslu, kāpēc vienam pieaugušam cilvēkam vajadzētu ko upurēt citam pieaugušam cilvēkam. Tas viss kļūst ļoti citādi, kad ir bērni. Un - nē, šis nav mudinājums tev ar konkrēto puisi radīt bērnus ;)
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 2nd, 2019 - 10:53 am
Logjiskie iemesli cilveeku dziivee ir diezgan vaaji. We are all princes of the universe un pretty much pashi radaam savus noteikumus un dziives maakslasdarbu. So ja ljoti kaut ko gribaas, pat ja tas ir pret "logjiku" why not do it / try it.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Heda[info]heda on November 2nd, 2019 - 11:53 pm
Es to domāju daudz praktiskāk un vienkāršāk - rūpēšanās par bērniem mēdz būt vēlmes kalpot apmierinājums. Ja bērnu nav, tad "adoptē" vīrieti, dzīvniekus, ideju, kam kalpot, bet tas ir cirkulāri un besīgāk, jo nedod to nākotnes perspektīvu, kuru gribētos caur kalpošanu sasniegt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 3rd, 2019 - 03:42 pm
True.. Bet nu visam savs laiks. Es knapi veel esmu izkaapusi no mileniaalja narcisisma juugiem, so iistaa kalposhanaa / ruupeeshanaas maakslaa veel jaaietrenneejas uz muzhiku.
(Reply) (Parent) (Link)
restart[info]restart on October 27th, 2019 - 07:26 pm
Kalpošana ir ļoti pievilcīga ar to, ka nedaudz iluzori atbrīvo no atbildības pašam par savu dzīvi. Bez ironijas – dažiem cilvēkiem tā ir noderīga un tā tos tiešām glābj no lielākām likstām. Skatoties, kā tu, šķiet, gadiem ilgi centies izšķirties starp kalpošanu un savu ego, domāju, ka tas nav priekš tevis. Protams, varu kļūdīties, bet intuitīvi esmu visai drošs, ka tas nav tavs ceļš. Ka tev tas nestrādā un nekad arī nestrādās. Tas nav pretrunā ar attiecībām, vienkārši jāmeklē cits to modelis.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 2nd, 2019 - 10:55 am
Kas nestraadaa - ego vai kalposhana?

Un, kas ir "pasha dziive"? Kaut kas noskaldiits no citiem cilveekiem? Man tiehsi shkjiet, jo vairaak tu speej iesaistiities pasaulee / attieciibaas, mijiedarboties ar citiem un pasauli, jo speeciigaaka tev taa dziive ir. Bet ja tu es vientulis kursh tikai buuvee savu vientuliibas torniiti, nav tajaa nekaadas iipashas dziives.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on November 3rd, 2019 - 07:51 pm
Jā un nē… Lai varētu sekmīgi iesaistīties citu cilvēku dzīvēs, arī pašam tādai ir jābūt. Neviens taču neliedz rūpēties par savu skaisto tornīti un mijiedarboties ar citiem cilvēkiem. Ja sava tornīša vispār nav, tad tas nestrādā diez ko labi. Ja sēdi tikai tornītī, tad arī nebūs labi.

Bet vai vispār ir nozīme par to teoretizēt? Galvenais te esi tu un tava situācija. Man jau lielos vilcienos ir vienalga, kuru no abām galējībām tu izvēlies vai paliec pie kāda nebūt vidusceļa. Vienkārši no malas tas izskatās diezgan sāpīgi un es gribēju uzrakstīt, kā tieši. Varbūt mans redzējums ir pilnīgi kļūdains, bet tas arī mani neuztrauc, jo tu jau pati zini, kā ir pēdējo gadu laikā – vai tu jūti, ka zini savu ceļu uz laimīgāku dzīvi un soļo pa to, vai stāvi uz vietas, vai ej pretējā virzienā. Tas ir tavās rokās un es to nevaru mainīt, lai ko te arī nerakstītu.
(Reply) (Parent) (Link)