14 August 2018 @ 06:46 pm
Stop harassing people with your pain.  
Man šodien darbā kolēģei bija total meltdown. Viņa vienā brīdī vienkārši sāka raudāt, atkārtojot, I can't do this, notupās uz grīdas un apķērusi ceļus ar sarkanām acīm truli skatījās tālumā. Šis mani ļoti trigeroja, jo es kanpi biju izdzīvojusi no pēdējās neatbildētās mīlestības. Tad, kad jau simts gadus tu iemīlies cilvēkos, kuriem tu esi atbaidošs puņķis, tu kaut kā iemanies savas sāpes brutāli un aukstasinīgi ielocīt prāta plaisās, cerot, ka neko tur nepāršķels uz visiem laikiem. Tad tu kā mazs, drosmīgs cinītis turpini iet pasaulē darot savus darbiņus un apzinīgos pienākumus, un iemanīties izturēties tā, it kā tava vientulība, zaudētāja sajūta un izloācija, ir nieks vien salīdzinājumā ar pārējām pasaules sāpēm, tāpēc tev nemaz nav tiesības par to nekā īpaši domāt. But there is only so much much one can do, if others decide to malevolently harass you with their bitterness and narcissistic pain and preposterously indulgent neurosis.

Esība ir fucked; and? Jebkuram cilvēkam, kam piemīt kaut minimāli apziņas putekļi ir skaidrs, ka 70-90 gadus ļurināties iekš demoralising flux of meat-cells without knowing what is anything, ir sāpju orģija tur, kur jābūt tīrai dvēselītei. Tieši tāpēc, cilvēka pienākums ir šo pazemojošo procesu nepadarīt traģiskāku un ļaunprātīgāku ar savām narcisa orģijām. Ja tev ir sāpes, tad esi pateicīgs, ka tās nav vēl lielākas, tad dari visu, lai vairotu pazemību un pieņemšanu. Paskaties uz citiem cilvēkiem, cik viņi aizkustinoši turas un cenšas. Līdz ko tu skaties uz savām sāpēm, tu izvēlies nāvi, tu tajās sāc grimt; un tā kā citi vienmēr arī skatās uz tevi, tad arī viņi sāk grimt. Ja tu tīši ej savās sāpēs, tu pazemini ne tikai sevi bet visu pasauli kopā ar sevi, cietsirdi! Nodarbojies ar to pats savā brīvajā laikā, ja reiz tik ļoti gribas pret kādu būt cietsirdīgam.

Rezultātā esmu sapratusi, ka neirotiski cilvēki mani padara neirotisku. Protams, atšķirībā no viņiem, es ar savām neirozēm nodarbojos savā brīvajā laikā, tālu un dziļi projām no nevainīgiem līdzgaitniekiem. Man vienkārši ir nulle cieņas pret neirotiskiem cilvēkiem, es nespēju panest viņu klātbūtni, man tā šķiet vēl destruktīvāka enerģija par klaju ļaunumu. Ļaunumu ir viegli izturēt, jo tas ir izprotams un paredzams, bet neirotiskums ir savāda, teju bezapzināta cietsirdība, kā demonic possession.

Rezultātā, man prātā saslēdzās it kā nesaistītas tēmas, un pārņēma ļoti tumša sajūta par manām izredzēm izdzīvot visu šo manu mūžīgo vilšanos mīlestībā. Man šķiet teju neizturama šī zaudētājas sajūta, degradēta zemuma un morāla izsīkuma sajūta. Man visu laiku šķiet, ka man ir iedota mīlestība, bet nepareizā, nepieņemamā variācijā, aizspogulijas mīlestība, mīlestība tās sāpīgākajās izpausmēs, un ka mana vienīgā nākotnes perspektīva ir dvēseliska, garīga anēmija, jo es samierinos ar šo nīcinošo, nešķīsto mīlestību, lai nenomirtu.

Rezultātā es dusmīgi aizgāju uz veikalu nopirkt jaunu dušas trubu. Vecā dušas truba jau mēnesi tecēja un šī šķita piemērota diena atpestīties no santehniska haosa.
 
 
simfonija: Nick Cave & The Bad Seeds - Loverman
 
 
( Post a new comment )
[info] on August 14th, 2018 - 10:11 pm
atgādināja man vienu gadījumu par amerikāņu fotogrāfi Āfrikas raktuvēs, kurai gids aizliedza raudāt visiem strādniekiem redzot.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 14th, 2018 - 10:23 pm
Tirāns.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]mansgan on August 14th, 2018 - 10:12 pm
patīk, kā dziļdomīgs pārspriedums ar smagu angļu vārdu uzlādējumu beidzas ar trubu. truba - ikviena latvieša konstitucionālās tiesībās teikt truba.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 14th, 2018 - 10:27 pm
Saplīsusi dušas truba, nelaimīga mīlestība un apātiska neiroze, visas ir šķiet neizbēgamas dzīves sastāvdaļas.
(Reply) (Parent) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on August 15th, 2018 - 07:13 pm
Skarbs un tajā pašā laikā diezgan drosmīgs ieraksts, jo, man šķiet, nav nemaz tik viegli atzīt, ka tevi kaitina cilvēki, kuriem iet slikti.
Patiesībā man tas liekas ļoti grūts jautājums - ko darīt ar citu ciešanām. Man šķiet, ka pazīstu līdzīgu domu gaitu, bet tajā pašā laikā liekas, ka attieksme ir svārstīga - no vienas puses, attiecības starp mani un citiem ir neizbēgami asimetriskas. Citi vienmēr ir kaut kādā ziņā nepārvarami nepieejami, tāpēc liekas, ka nekad nevari zināt, kā otram ir. Varbūt liekas, ka otrs necenšas, bet varbūt, ka viņš tiešām nevar, varbūt viņš cieš tādā veidā, kādā es pat iedomāties nevaru, un mans spriedums ir nežēlīgs. Tajā pašā laikā, jā, ir kaut kāda robeža, pēc kuras konstatē, ka ir grūti just otram līdzi, pat ja gribētu. Jo, ja nespēj atpazīt vismaz kaut kādu atziņas aizmetni, ka citiem arī var būt līdzīgi, tad tas var ļoti izskatīties pēc narcisma. Es nezinu, kā to atrisināt, bet gribas cerēt, ka nav tikai divi varianti - vai nu gāzt savas ciešanas pār visu pasauli, vai arī turēt visu iekšā, lai saēd tevi pašu.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 15th, 2018 - 07:24 pm
Protams, ka es viņai jūtu līdzi. Mani vienkārši pārņem šāds iekšējais naratīvs, kad es redzu cilvēkus pārpasaulīgi necenšamies visām varītēm tik pat daudz kā es. Es zinu, ka viņi varbūt nevar vairāk pacensties, un ja censtos vēl vairāk, tad sajuktu prātā. Bet tikuntā, es pati arī esmu grēcīga un vāja savās sajūtās un domās un pārliecībās, tāpēc rodas tāda soģīga reakcija, ko es, protams, neizrādu, bet tikai uzrakstu šeit.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on August 15th, 2018 - 10:11 pm
Varbūt tas ir neizbēgami - vienlaikus soģīgums un līdzjūtība, un mēģinājums abiem dot savu tiesu, vismaz es arī šo cīņu tā izjūtu.
(Reply) (Parent) (Link)