02 April 2018 @ 10:13 pm
"They want to justify their guilty consciences, to justify their guilty acts."  
Šovakar netīšām sāku skatīties Wild Wild Country, kas, protams, likumsakarīgi un nepieciešami nokrita kā no zila gaisa atklāsmju piesātinātā brīdī. 

Filma stāsta par Ošo komūnu, kas izrādās bija pretty much seksa kults + rozā drēbes + satan + ego fun, un tās piedzīvojumiem Oregonā + manuprāt, uncanny  demonstrējums dvēseles nozagšanai, jeb labprātīgai atdošanai. Astoņdesmitajos gados Ošo ar kultu pārvācās no Indijas uz miniatūru Amerikas miestiņu Antelope, kuru apdzīvoja 40 mīlīgi, taisni ļautiņi. Kults auga un pletās kā vēzis, pārbiedējot ļautiņus ar seksa skaņām un variētu teroru. Esmu noskatījusies tikai trīs no sešām daļām, bet mani ir pārņēmis dziļš aversion and ickiness and exasperation and bitterness. Pats groteskākais pārdomu objekts filmā līdz šim ir Ošo sekretāre Šīla, kura šķiet properly possessed, un uz iebiedēto vietējo iedzīvotāju trauksmi atbild ar "Tough titties." vai "Jesus said turn the other cheek, I say take both of their cheeks!" Plus vēl fragments filmā, kur rāda kadrus no filmas Ashram in Poona, kur, well, basically cilvēki kailā orģijā viens otram uzklūp kā mežonīgi zvēri, viens otru dauza, sodomizē, rēc, kratās violently, visi skarīt čupā transā un lokās, being generally possessed. Tos kadrus skatoties, man bija jāsakrusto rokas sev priekšā for any sort of protection it could give to my tiny startled heart. Tas burtiski izskatījās, kā cilvēks ir atdevis savu ķermeni demoniskām entities, lai tās caur viņu uzdzīvo.

Iesaku šo dokumentālo filmu noskatīties, kā pamācību elkdievībā, arī sort of applies to what JP warns against in terms of loss of individuality and tyranny, plus demonic possession, plus kā ieskatu - brīdinājumu tam, kas varbūt notiks ar cilvēci nākotnē, ja/ drīzāk-kad viņi visu savu dvēseli atdos visādiem identity, ego kultiem, general ļaunumam.

Totāls blimey.

Turpināšu skatīties, un gribu vēlāk izvērst, kā šis papildina manu pēdējo dienu atklāsmju domas un sapratni.

 
 
( Post a new comment )
J. S. Badger[info]217 on April 3rd, 2018 - 09:57 pm
hah, es tieši nejausi paralēli līdz 3 daļas vidum esmu noskatījusies, man radās pilnīgi pretējas pārdomas, par to, ka bieži cilvēki noliedz to, ko nesaprot vai nevēlas saprast, un cik Antelopes iedzīvotāji nevarēja pieņemt, ka ošo kulta dalībnieki gribēja sava nodabā dzīvoties tai rančo un tikai tapēc, ka šie nebija kristieši, gribēja iznīcināt viņu sapņus uzcelt pilsētu tur... un cik biezi cilveki aizliedz citiem būt brīviem un pašiem sev...

bet laikam jau tad laba doķene, ja izraisījusi divas tieši pretējas reakcijas :)
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 3rd, 2018 - 11:53 pm
Pabeidzu tikko (binge) skatīties, un secināju, ka ļoti pārdzīvoju abām pusēm līdzi. Un vispār saskatīju pat vairāk par divām pusēm, un katrai pusei vēl vairākas dimensijas. Protams, ka Antelopes ļautiņi baidījās no nezināmā, protams, ka sanjasini gribēja vienkārši mīlīgi hipijoties un dzīvoties. Plus vēl politiska agenda, plus komūnas līderu agendas, plus komunikācijas trūkums, and everything goes to hell. Šī doķene man atkal parādīja, ka visas cilvēku problēmas ir no tā, ka nemāk viņi sakarīgi un no sirds izrunāties, un paši sevi nesaprot, bet bija ļoti atsvaidzinoši, ka filma parādīja visu iesaistīto jūtas līdzvērtīgi. Plus:

Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused.
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
I travel the world
And the seven seas
Everybody's looking for something :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on April 3rd, 2018 - 11:59 pm
No apraksta man rodas iespaids, ka visas cilvēku problēmas ir no sātaniskiem kultiem un/vai nespēja dzīvot atsevišķi, katrs savā vietā - sātanisti pie sātanistiem, normālie pie sevis. Jebkāda veida veida sajaukšanās nāk abiem par sliktu (lai gan man personīgi pajāt, kas notiek ar demiurgu pielūdzējiem).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 4th, 2018 - 12:35 am
Jā sajaukšanās, bez kompetences veidot dialogu nāk par sliktu. Plus es saprotu, ka Jēzus ļautiņi negrib būt kompetenti dialogā ar sātanu. Bet šajā filmā man šķiet liels blāķis komūnas cilvēku tur bija vienkārši for the good times, nenojaušot kulta līderu mahinācijas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on April 4th, 2018 - 02:17 am
Būt "for the good times" var dažādi. Savukārt dialogs ar Sātanu ir vairāk dialogs ar savu sirdsapziņu, nevis degradējušiem ļaudīm (ja vien neesi misionārs). Es nesaku, ka ar viņiem jādara kaut kas slikts, vai labs, jebkas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 4th, 2018 - 07:44 pm
Well, tā kā pasaule ir tik smagi sačakarējusies, tad rādās, ka no sajaukšanās neizvairīties. Ja ne paši, tad kaut kādas zemestrīces visus sakratīs vienā bedrē, vai plūdi iepludinās vienu otra virtuvē. So jo ātrāk cilvēki sāks pildīt mājasdarbu "Dialogs 101", jo mazāka pataloģiju potencialitāte.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on April 4th, 2018 - 10:46 pm
Esmu fatālists. Lai jūga, vai velns zin kā to vēl saukt notiek un laikam ir neizbēgama. Tomēr ticu/zinu, ka labais/Dievs tāpat vienmēr uzvar. Tas nenozīmē, ka šobrīd jābūt apātiskam (lai gan pats uz to sliecos) pret šīm groteskajām kroplībām. Es vienkārši nespēju būt vienaldzīgs. Pataloģija.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 5th, 2018 - 01:10 am
Vienaldzība ir pataloģija. Es arī ticu/zinu, ka in the midst of this all ir vieta, kur jau ir uzvara un labais. Nespēja būt vienaldzīgam, manuprāt, ir tas kā labais un uzvara laužas ārā un mēģina izķidāt un sakārtot velna apakšzemi. Un jā, vajag lai ši ne-vienaldzība ir ar pareizu mērķi un virzienu, pavadīta ar skaidru skatījumu/sapratni. Bet tas ir such open heart surgery + rocket science, jo šķiet atšķetināt cilvēku no sātana ir gandrīz neiespējami - tik ļoti tie ir saauguši kopā.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis2 on April 4th, 2018 - 11:39 pm
nevienā vietā bībelē nav "dialoga" ar sātanu, pirmie cilvēki dārzā iesaistījās jaukā patērzēšanā, dialogā ar veco čūsku, un tas bija fatāli. Jēzus visās vietās ar sātanu nekādi nediskutē un nedialoģizē, principā Jēzus satriec sātanu - īsi pirms krustā sišanas, pirms viņu sagūsta, viņš saka: "šīs pasaules valdnieks savu spriedumu jau ir saņēmis".
protams, atbilstošajās dzīves sfērās dialogs ir uzdevums un mājasdarbs. bet ne jau ar totālo ļaunumu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 4th, 2018 - 11:58 pm
Taisnība, doķenē daļa komūnas bija parasti all too human kritušie, daļa unadulterated sātans.
(Reply) (Parent) (Link)