28 May 2016 @ 06:45 pm
vientuljo piedziivojumu tops  

kaut kad pirms meenesha es gaaju vienaa no savaam garajaam pastaigaam sveetdienaa. iisti nezinaaju kur ieshu taapeec vienkaarshi gaaju pa vienu no high streets. pagaaju garaam vienam charity book shop, apstaajos, apgriezos uz papeezha un iegaaju iekshaa, aizstaigaaju liidz mind body spirit sadaljai un acii uzreiz iekrita graamata 'mystery experience', nopirku un veelaak vakaraa maajaas saaku lasiit. lai arii taas graamatas galvenaa doma ir aptuveni 'wow! existence! just wow!', man taa ljoti patika, jo autors shkjita ietveeris visus svariigos skatpunktus, bija unstoppably engaging un man tas pashai arii izraisiija nepretenciozu mentaalu wow. saaku rakaaties internetaa, kas tas pa autoru, kas vinjsh ir un kur ir un vai vinjam gadiijienaa nav kaut kaadas runas vai lekcijas tuvaakajaa apkaartnee. atradu ka ir gan un pasaakums veel grandiozaaks nekaa viens pliks graamatas autors.

lieki piebilst, ka ierodoties man dveesele spurdza un viiteroja kaa mazs paradiizee ielaists zvirbuliitis. tas pasaakums notika zoliidaa lekciju hallee pie regent's park, bija sapulceejushies kaadi 50-80 zoliida izskata sievietes un viirieshi, apseedos uz beigu pusi labaas rindas kreisajaa malaa un peetiiju programmu pirms viss saakas. turpmaakaas 5 stundas jutos kaa ienirusi viskraashnjaakajaa, mistiskaakajaa wisdom okeaanaa. pirmais runaataajs bija optimistisks, duushiigs viirietis ar garu sirmu zirgasti, kursh runaaja par neiespeejami krutu dzheku no shkjiet 16. gadsimta  Heinriku Kunrathu, kursh shkjiet saprata visu par kosmosu, alkjiimiju, astronomiju, astrologjiju, dievishkjo, mistisko, metafizisko, zinaatnisko reizee. peec tam viena fifiiga bet zoliida sieviete un peec tam arii viirietis runaaja par Robertu Fluddu, kursh izskaidroja pasaules un cilveeka rashanos un arii dievishkjaa materializeeshanos un radiitaajspeeku caur cilveeku. Fludds arii to visu attainoja ar ziimeejumiem, kas ir piesaatinaati ar metafiziku, vinji tos ir apkopojushi graamataa, kuru es nopirku, un skatiishos un lasiishu vasaras vakaros seezhot uz diivaana, un saldseerigi bet grandiozi veroties aaraa pa logu uz  vakara maakonjiem un juutoties mistiski. peec tam runaaja ljoti nopietns bet sirsniigs viirietiitis ar mazaam bet dedziigaam bruunaam aciim un sirmiem matiem. vinjsh runaaja par Karlu Jungu un Junga dveeseli un atzinjaam. uzzinaaju ka Jungs savus dziljaakos apzinjas okeaanus baisos ir aprakstiijsis graamataa kas saucas 'the red book', gribu to nopirkt. beigaas protams runaaja mans 'mystery experience' dzheks Timothy Freke, vinjsh neko jaunu nepateica, ko nebuutu izlasiijusi vinja graamataa, bet bija jauki vinju rezeet klaatienee, runaajot vinjsh novilka kurpes.

pasaakuma beigaas es biju saviljnjota. kuratore teica, ka peec pasaakuma visi ir laipni ieluugti uz refreshments kafeteerijaa, lai parunaatos un apmainiitos iespaidiem. es protams, uzreiz savaacu savas mantas, somu, meeteli un graamatu un pirmaa devos projaam, pa celjam iegaaju toletee, ejot araa nogaaju garaam kafeteerijai kur visi zoliidie kungi un daamas bija sapulceejushies uz refreshments. aatraak devos aaraa, lai vinji neredz kaa es vientule pagriezhu muguru un aizeju. es arii buutu gribeejusi runaaties tur ar vinjiem, dzerot kafiju no mazas baltas kruuziites un uzkozhot kaadu biskviitu, klausoties vinju vaardos, balsiis un skatoties sejaas, smaidiitu. izgaaju aaraa, gaaju gar regent's park, garaam augstiem beerziem kuros shuupojaas veejsh, gaiss bija mazliet mitrs bet svaigs, gaaju garaam gracioziem viitoliem, veel ziedoshiem cerinjiem, smarzhas, lekniem tumshi violetiem iirisiem, mirdzeeja peecpusdienas saulee, viss smarzhoja, mazliet bija veejsh, kaklaa man bija stangas un aiz deninjiem aiz uzaciim. man shkjiet man pasaulee vairs nekad nebuus neviena drauga ar ko runaaties par lietaam, es vienmeer buushu tas cilveeks kas aiziet no vietaam pirmais, es nekad nevareeshu buut kafeteerijaas ar iespaidiem. mani iespaidi zuud nebuutiibaa. es visam sliidu cauri kaa maza caurspiidiiga stikla lodiite.

tad es simts gadus gaaju pa baker street, elpojot mashiinu izpuustaas gaazes, liikumojot cauri cilveekiem, pazuudot puulii, kljuustot caurspiidiigaaka un neeksisteejoshaaka liidz izbeidzaas domas

 
 
( Post a new comment )
[info]krishjaanis on May 28th, 2016 - 10:32 pm
jā, sarkanā grāmata, it sevišķi https://en.m.wikipedia.org/wiki/Seven_Sermons_to_the_Dead tāpēc vairāk ticu Jungam, nevis Freidam.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 28th, 2016 - 11:37 pm
thanks par ieteikumu
(Reply) (Parent) (Link)
sirualsirual[info]sirualsirual on May 28th, 2016 - 11:02 pm
man patika lasīt šo piedzīvojumu - tā laikam ir, ne, ka vientulībā pasaule vairāk pret tevi eksplodē? tas ir, ka precīzāk var atcerēties lietas un no vientulības trausluma, trauksmes, kļūst akūtāka uztvere. tavi iespaidi ir pierakstīti, tā ka zudībā nav.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 28th, 2016 - 11:36 pm
nebiju ieprieksh iedomaajusies, bet jaa, nevienatne ir distracting
(Reply) (Parent) (Link)
[info]miegamaasa on May 29th, 2016 - 05:33 pm
"mana miiljaakaa Fludda bilde divi" un ieraksta beigas man atgādināja bildi, kuru nesen redzēju instagramā https://www.instagram.com/p/7k0d3UHt2G/?r=1501093523 tikai man liekas ka instragrama bilde ir apmēram "excuse me bitches i don't ppl" bet Tu drīzāk esi "i'm sorry but i really don't ppl"
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 29th, 2016 - 05:38 pm
i want to ppl, but there r no pplz :(
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]miegamaasa on May 29th, 2016 - 05:44 pm
there are always plenty of pplz just not the right pplz. you won't ppl with just any pplz. and i admire that. i will ppl with any pplz, and it's terrible.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 29th, 2016 - 06:56 pm
it's not terrible to ppl with any ppl, i do that too but it's almost like not ppling at all, because subconsciously maybe you and those people know that you are just ppling for the sake of ppling not because you find their presence genuinely engaging. i wish i could ppl with ppls i find genuinely engaging, but either there aren't any around or i'm too introverted and think that i'd be bothering them. oh well 1st world problems
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis: dali[info]begemots on May 29th, 2016 - 08:45 pm
Also sprach lustra
if you only ppl with some ppl and find them boring, that might be a problem of boring ppl, but if you ppl with any ppl and find no ppl truly engaging that sounds more like a problem of perception.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 29th, 2016 - 09:06 pm
Re: Also sprach lustra
i never find people boring, people are always surprising and unique, vienkaarshi paarsvaraa neshtimmee core intereses, nu taas paarpasauliigaas teemas, kas man ir tuvas sirdij. taapeec komunikaacija paliek par taadaam triviaalaam shared human condition lietaam, kas ir sweet and heart-warming, bet ja man gribas parunaaties par manaam paarpasuliigajaam lietaam, tad cilveeki iereec vai apmulst. bottom line, cilveeku ir gana un briinishkjiigi, bet vientuliiba iestaajas tajaa levelii, kur maajo paarpasauliigaas paardomas
(Reply) (Parent) (Link)