12 April 2016 @ 08:28 pm
perspektiivas  
naakot maajaas no skrieshanas es izdomaaju diezgan basic praata konstruktu, kuram iipashi nevaru piesieties.

doma saakaas ar to ka, ja jau viss ir spacetime, tad, piemeeram, man ejot pa ielu kustiibas nav, viss ir homogeens spacetime. vieniigais kas 'kustaas' ir mana apzinja, kas shajaa spacetime ir atveerusies un sliid pa dazhaadiem, diemzheel shkjietami neizdibinaamiem marshrutiem peec kaut kaadiem kvantu likumiem. respektiivi, mana apzinja kaa neredzams neaprakstaams fenomens sliid cauri spacetime vai nu fokuseejoties vienaa punktaa - sevii, gjenereejot praata konstrukcijas no pasaules vielas ar ko taa saskaras. vai arii taa no shii izejas punkta, kas ir mana eksistence, fokuseejas uz visu paareejo pasauli. vai nu skataas uz iekshu, vai skataas uz aaru. vai uz aaru caur iekshu - caur iekshu uz aaru, kas man shkjiet ir tas pats kas vienkaarshi uz aaru. jo reaali, skatoties uz aaru caur kaut kaadiem konstruktiem ir tas pats kas skatiities uz iekshu.

tad nu es izsecinaaju, ka visvieglaakais veids, kaa cilveeks var sev likt justies izoleets, apmaldiijies praata konstrukcijaas un visaados citaados veidos buut nozheelojamam, ir atljaut apzinjai fokuseeties inwardly uz sevi. uz 'sevi' domaajot savu 'kjermeni' kaa iluuziju par atsevishkju, noshkjirtu objektu no spacetime continuum, un jebko kas notiek shajaa kjermenii, it sevishkji galvaa, praataa, praata konstrukciju labirintaa. tas ir visaatraakais un droshaakais veids uz jushanos izoleetam un skumjam vai vienkaarshi buut in bad faith. apzinja tad it kaa aizgriezhas no pasaules un ieiet sevii un stagnee un grimst praata konstrukcijaas, tur sauteejas un vaaraas un varbuut pat puust un apzdziest.

bet, visaatraakais un labaakais veids, kaa justies vieglam kaa spirgtam rasas pilienam uz tikko izdiigusha raspodinja vasaras riita, ir ljaut apzinjai veersties/veerties uz visu paareejo pasauli. taa kaa pasaule, jeb spacetime, apkaart muusu eksistencei visos virzienos ir bezgaliiga tad arii apzinja tajaa var bezgaliigi raudziities un celjot un nejusties izoleeta, jo pasaulei nav robezhu, taa turpinaas indefinitely, nav taadas vietas kur apzinja vareetu apstaaties un teikt, shii ir pasaules robezha so es juutos izoleeta

tapeec es izteelojos cilveeku kas ljauj apzinjai stagneet sevii kaa nosleegtu, tumshaas energjijas lodi, varbuut melno caurumu, kas virzaas cauri spacetime, ar savu gravitaaciju visu ietekmee, kameer pats juutas izoleets un savaas dziilees risina dramatiskus procesus. bet cilveeku kas veraas pasaulee aarpus sevis kaa liidziigu energijas lodi, tikai taadu kas izstaro gaismu (apzinju) visos iespeejamos virzienos taadeejaadi atklaajot bezgaliigi dazhadu pasauli sev un citiem tikmer kameer vinja cilveeka apzinja dziivo

protams, apzinja veelaizvien shkjiet ir piesaistiita konkreetam punktam, jeb ir konkreets punkts, kas virzaas cauri spacetime, bet taa vairs nav izolaacija, bet gan fluiida perspektiva
 
 
( Post a new comment )
izelpa[info]elpa on April 12th, 2016 - 10:54 pm
like & share
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 12th, 2016 - 11:00 pm
paldies, vismaz man it made perfect sense, cerams ka tev arii
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
izelpa[info]elpa on April 12th, 2016 - 11:02 pm
yēš, i'm astonished, ka kāds tik precīzi manus ~līdzīgos pēdējo laiku mind wanderings/wonderings var ietērpt vārdos! hats off. palīdzēja arī saprast, kāpēc pēdējā laikā tik fakin grūti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 12th, 2016 - 11:21 pm
oh cool, nezinu vai shis kaut kam noder, varbuut uz mirkli noder, un varbuut ar to pietiek, man vismaz taa bija shodien.
(Reply) (Parent) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on April 12th, 2016 - 11:13 pm
Jā, man arī patīk? But then why did the universe set up some people to be introverted and thus made it so much harder for them to go against the grain and not focus on introspections?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 12th, 2016 - 11:20 pm
prieksh variety? because it can? because it likes pushing against? karma? es domaaju, ka varbuut dziivee we are stuck with the bodies and traits and stuff that we have, and then we can choose whether to hate on them and keep looking inwards picking out all the things we dislike and thus bit by bit drown and fall deeper inside like lana del rey, or just accept accept accept things that cannot be changed (our traits, being introspective, bodies, whatever) and choose to look outside, around us as much as we can. jo clearly ir situaacijas kad introspekcija kaa kvalitaate noder. dude tik daudz jautaajumu, uz kuriem atbilzhu nekad nebuus. bet man vnk shkjita, ka do the best with what you have and go outside yourself more, don't stay inside yourself too long.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on April 13th, 2016 - 01:38 am
It iz true and you are right, es vnk uzreiz iedomājos, if the best way is to look outwards and disregard introspections, ka ekstrovertiem tādā ziņā paveicies - tā kā Hatimam, vnk ej uzspēlē tenisu, aizej bungee jumping vai aizbrauc ar džekiem džipos uz tuksnesi cept gaļu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 13th, 2016 - 09:33 am
something sounds fishy about disregarding introspections alltogether. man driizaak shkjiet, kaa its essential but not for too long. mees jau varam briivi shiftot no skatiishanaas uz iekshu un skatiishanos uz aaru, ber jo ilgaak skatamies uz iekshu jo izoleetaaki juutamies. bet varbuut kaut kas tajaa skatiishanaas uz iekshu ir neaizstaajams un vajadziigs. vnk cilveekiem kuriem ir taada dotiiba/sodiiba jaamaacaas arto sadziivot un neabjuuzot, neindaldzhot uz savu postu.
bottom line, es domaaju, tad kad skatiishanaas uz iekshu saak sagaadaat serious issues un diskomfortu, ir pienaacis laiks paskatiities paarmainjas peec uz aaru, ieksha jau nekur nepazudiis
(Reply) (Parent) (Link)
[info]imago_dei on April 13th, 2016 - 12:27 pm
šis ir ļoti forši, i like.
(Reply) (Link)
(Anonymous) on April 13th, 2016 - 05:27 pm
tas būtu iebildums pret Vitgenšteinu, ja "manas pasaules robežas ir manas valodas robežas", tad kaut kas īsti nedarbojas, jo esot full exposed pret pasauli tās bezgalībā, pasaule tomēr exceeds valodas robežas, šī pieredze ir gana bieža. un es nevaru iedomāties neko nomācošāku par bezgalīgu valodu. "atkal valoda, atkal teikumi, atkal propozicionaālas attieksmes :("
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 13th, 2016 - 05:50 pm
tu to domaa taa kaa, ka cilveeks vareetu teikt, ka tomeer ir izoleets, jo vinja pasaule beidzas tur kur beidzas valodas speejas to nodefineet? valoda jau arii nav fixed, mees shodien runaajam par taadaam lietaam, kas pagaatnee izklausiitos peec gibberish. un skatiities pasaulee caru valodu, protams, iisteniibaa ir skatiishanaas savaa galvaa nevis 'actual' pasaulee

vienkaarshi nav taada punkta par kuru taalaak nevar redzeet, pieliec mazliet puulinjus un foksu un tas punkts atbiidiisies taalaak.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]narrenschiff on April 13th, 2016 - 06:24 pm
es vienkārši iedomājos to nobīdi un inconmensurability, kurā pasaule ir bezgalīgāka par valodu, pat ja valodā teorētiski mēs varam taisīt bezgalīgas konstrukcijas un propozīciju kombo kopas
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 14th, 2016 - 07:46 am
nevajag to iedomaaties, vajag veerot
(Reply) (Parent) (Link)