Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Kā cilvēks, kas savukārt nebūdams akadēmisko aprindu sastāvdaļa, ir īsi, bet saskāries ar vairāku augstskolu augstākā līmeņa vadītājiem, nevaru savukārt nepiekrist [info]unpy komentārā teiktajam:

Neliela atkāpe - augstskolām bija un joprojām ir ļoti spēcīgi lobiji, kas savulaik panāca to, ka faktiski visām augstākajām mācību iestādēm tika piešķirts atvasinātas publiskās personas statuss. Tas nozīmē to, ka augstskolām ir savs budžets, kurā neviens no malas īsti ielīst nevar, tiesbas pārvaldīt savus īpašumus utt. Proti, finālā tas nozīmē tikai to, ka augstskolu naudu neviens nekontrolē un augstkolas, jeb, precīzāk, augstskolu vadība var rīkoties ar augstskolas naudu un īpašumiem gandrīz tikpat brīvi, cik ar savējo personīgo.

Protams, ka augstskolu vadība grib dzīvot "cilvēka cienīgu dzīvi". Šodien, nevis rīt. Līdz ar to, jau salīdzinoši īsā laikaposmā lielais vairums augstskolu pārtapa no izglītības iestādēm par prastu naudas slaukšanas mehānismu no lētticīgajiem jauniešiem un to vecākiem. Zinības - pofig, tik, cik paskatam, apgrozījums, tas ir viss. Ja kāds netic, lai pamēģina dabūt kaut vienas augstskolas detalizētu budžeta vai īpašumu pārskatu, manuprāt, pat Sudrabas kundzes mēģinājumi rast kaut kādu priekšstatu par atsevišķās augstskolās notiekošo ir beigušies gandrīz ne ar ko:))




(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?