mena ([info]mena) rakstīja,
Hmm. Es jau nezinu, vot tagad lasu to J.Kursītes grāmatu, un visādus brīnumus atrodu, arī priekš sevis, kam ticu, kam neticu, bet ir par ko paprātuļot.
Bet, ja tīri pēc manām domām - tad nē. Nav bijis. Latvieši "nav paspējuši" tik tālu attīstīties. Jo, man liekas, ja skatās cauri vēsturei visām tautām ir tā, ka no sākuma pielūdz daudzus garus, visapkārt, tad nonāk līdz pāris dievībām ar tempļiem, un tad varbūt arī līdz vienam visavarenam dievam. Notiek "varas koncentrācija". :))
Kaut arī... Nezinu.
Teiksim par to pašu vecās derības dievu, arī ir teorija, ka no sākuma izraēla ciltis, vai kas tur, pielūgušas daudzus dievus, bet tad sākušas tā pastiprināti pielūgt Jahvi, vai vecākos tekstos - Elu (ja nemaldos). Sak, vot Tu mums palīdzēsi, mēs Tevi pielūgsim vairāk par visiem Dieviem!! Līdz nonāk līdz pirmajam bauslim un likumam - Tev nebūs citus dievus turēt līdzās manim! (Ja Dievs ir viens vienīgs, tad kāda jēga vispār šādam likumam??) Bet senie cilvēki tomēr drošības pēc pielūdza arī Zelta teļu (Govs - semītu auglības simbols, labas ražas, utt.). par ko, protams, tas Dievs, kurš grib būt galvenais, ir ļoti dusmīgs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?