mena ([info]mena) rakstīja,
@ 2008-02-18 09:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kurzemes luterāņu baznīcas
Tiešām skaistas baznīcas gan Kandavā, gan Kuldīgā, gan Ugālē, bet visjaukākā - Zlēkās. Tur mums abiem bija žēl, ka nav fotoaprāta, jo Zlēku baznīcā, kuras draudzē skaitās 40 cilvēki, bet uz dievkalpojumiem nakot 10 - 15, tur bija tādas gotiskas meitenes sazīmētas uz baznīcas soliem!! Visas baznīcas lepojas ar kokgriezumiem un ērģelēm. Bet visās - auksti, un saliktas kaut kādas krāsnis, kas bojā izskatu, bet siltumu nedod. Vienīgi Usmas baznīca - sakrālās celtnes mūsdienu variants - ar apsildāmo grīdu!! ;))

Kuldīgā izbrīnījos, ka vietējā pasta nodaļā nav nevienas vietējās avīzes. Nu taču kaut kāds "Kurzemes vārds", vai.

Un ļoti slikts iespaids par luterānismu Latvijā. Nepamet un nepamet sajūta, ka "Dievs mīl ziedojumus", bet beigu galā tos ziedojumus saņem "Rīga". Ja esi draudzē - maksā nodevu. :( Ja neesi draudzē, es pat nezinu. Laikam jau kauns uz to baznīcu iet, laukos taču visi visus pazīst.



www.skaistieskati.lv


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2008-02-18 10:18 (saite)
kur tas zlēkas/zlēka vispār ir?

p.s. par to formas kleitu - nekas :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2008-02-18 10:40 (saite)
No Kuldīgas kādu pusstundiņu ar autobusu uz augšu. Netālu no Ēdoles. Punktiņš kartē tikpat liels kā Roja, Mērsrags, Vaiņode... Bet dabā tas izskatījās pēc pārdesmit viensētu mājiņām, un vienas daudzstāvenes (trīs stāvi), no kuras rēgojās godmaņkrāsniņu skursteņi un viens lepns satelīta šķīvis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?