mena ([info]mena) rakstīja,
@ 2008-02-15 15:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sasodīts!!
http://www.em.gov.lv/em/images/modules/items/item_file_3674_kartiba,%20kada%20lauku%20apvidos%20darbojas%20parvietojamie%20mazumtirdzniecibas%20punkti....doc

Nu un kurš izdomājis, ka autoveikls var tirgot tikai pārtiku?? Kāds tam pamatojums??


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2008-02-15 15:43 (saite)
un pirmās nepieciešamības nepārtikas preces

grāmatas ir gara maize un ļoti nepieciešamas!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2008-02-15 15:49 (saite)
Vot tur jau arī bija mana fiška, kāpēc sāku par to interesēties. A še tev - atnāks "tantiņa no VID", un ej pierādi, kas tā par nepieciešamības preci...

Man ir tādas smagas aizdomas, ka gan jau arī mans otrs biznesa plāns, ko radījusi "piena ažiotāža" Latvijā ir stipri nelikumīgs. (Bet plāns apmēram tāds - pirkt pienu no zemniekiem, un pievest pilsētniekiem pie durvīm pudelēs.) Nu kā ASV filmās rāda. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mena
2008-02-15 15:51 (saite)
Trešais mans bizesa plāns bija vest uz laukiem vis'dos kultūras namos rādīt Bollyvudas filmas, - lauku cilvēkiem patiktu par mīlestību un tā smuki kad dejo. :)) Bet man ir aizdomas, ka tā drīzāk būtu labdarība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2008-02-15 15:54 (saite)
bet tev ir šausmīgi kruti biznesa plāni. uz bollivudas filmām kultūras namā es pati labprāt aizietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mena
2008-02-15 15:59 (saite)
:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mena
2008-02-15 17:38 (saite)
:)) Vēl jau var krustdūrienā izšūt E.A. Po dzejoļus angļu valodā, ar kaut kādām drūmām mājiņām fonā, ierāmēt kā mazas glezniņas, un mēģināt pārdot internetā, www.ebay.com, vai www.etsy.com, vai kā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mena
2008-02-20 10:29 (saite)
Man radās vēl viens biznesa plāns - tirgot Mākslas akadēmijas stundentu darbiņus - "tāda "jarmarka" katru dienu. To nosaukt par mākslas lielveikalu. Un tur pat varētu tirgot grāmats - tulkotās, sarakstītās, da kādas gribi, tikai neiespiestas, bet vienkārši no printera izdrukātas, un iesietas kā referāts. Un tad arī būtu labi - pa dienu divas tādas notirgo, vakarā izprintē, iesien, un nākošā dienā tirgo atkal. Ieguldījumi nelieli. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2008-02-20 10:39 (saite)
mākslas akadēmijas studenti par saviem darbiem prasa baigo piķi, cik novērots tajā pašā jarmarkā :/
pat par kaut kādu uzmetumu, starbrīdī zīmētu, aļa "vāze un mana roka" - pārdesmit ls.
tātad pircējiem jābūt ļoti maksātspējīgiem.

a par otru - problēmas ar autortiesībām momentā :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mena
2008-02-20 10:47 (saite)
Ja tulko autorus, kas nomiruši pirms septiņdesmit gadiem, taču ne. A tulkojam, vai pašsarakstītam kaut kam autortiesības apstiprināt, cik es saprotu, nav sarežģīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2008-02-20 10:57 (saite)
nopietni? par tiem septiņdesmit gadiem? nemaz nezināju. būs cilvēki mani maldinājuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mena
2008-02-20 11:06 (saite)
Hmm, es pirms laiciņa pētīju, un man kaut kas tāds prātā palicis. Es vēl biju sarēķinājusi, ka Lovkraftu šogad jau var tulkot, pagājušogad vēl nevarēja. :)) Kaut kā tā. Kāda tad Tev bija informācija??

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2008-02-20 11:08 (saite)
es tā īsti vairs neatceros, mēs ar avatar kko kkad taisījāmies tulkot, un sanāca tā, ka tas jādara pa kluso, jo autortiesības un tā, lai gan čuvaks jau labu laiku [laikam?] miris. 'ot, brīvākā brīdī būs jāpēta :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2008-02-20 11:10 (saite)
ai, nē, visu jaucu, tas čuvaks, ko mēs domājām tulkot, nemaz nav miris, viņam pašam ir virs 70 :) tā kā laikam būs tev taisnība :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mena
2008-02-20 11:49 (saite)
VI nodaļa Autortiesību termiņš

36.pants. Vispārīgie noteikumi par autortiesību termiņu
(1) Autortiesības ir spēkā visu autora dzīves laiku un 70 gadus pēc autora nāves, izņemot šā likuma 37.pantā minētos gadījumus.
(2) Autors ir tiesīgs tādā pašā kārtībā, kādā tiek iecelts testamenta izpildītājs, norādīt personu, kurai viņš uztic savu tiesību aizsardzību pēc nāves. Minētā persona realizē savas pilnvaras līdz mūža beigām. Ja šādu norādījumu nav, autortiesības pēc autora nāves īsteno viņa mantinieki. Ja mantinieku nav vai viņiem piederošo autortiesību termiņš izbeidzies, šo tiesību aizsardzību realizē autoru mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija.

37.pants. Autortiesību termiņš attiecībā uz atsevišķiem darbu veidiem
(1) Autortiesības uz audiovizuālu darbu ir spēkā 70 gadus pēc tam, kad mirusi pēdējā no šīm personām:
1) režisors;
2) scenārija autors;
3) dialogu autors;
4) audiovizuālam darbam radīta muzikāla darba autors.
(2) Autortiesības uz darbu, kas likumīgi kļuvis pieejams sabiedrībai anonīmi vai ar pseidonīmu, ir spēkā 70 gadus no brīža, kad tas likumīgi kļuvis pieejams sabiedrībai. Ja minētajā laikā autors, kura darbs likumīgi kļuvis pieejams sabiedrībai anonīmi vai ar pseidonīmu, atklāj savu personību vai viņa personība vairs nerada šaubas, tiek piemēroti šā likuma 36.panta pirmās daļas noteikumi.
(3) Autortiesības uz darbu, ko radījuši līdzautori, ir spēkā visu līdzautoru dzīves laiku un 70 gadus pēc pēdējā, pārējos līdzautorus pārdzīvojušā līdzautora nāves.
(4) Autoriem, kuru darbi Latvijā bija aizliegti vai kuru izmantošana no 1940.gada jūnija līdz 1990.gada maijam bija ierobežota, no autortiesību noilguma termiņa tiek atskaitīti aizlieguma vai ierobežojuma gadi.
(5) Autortiesības uz darbiem, kuru autortiesību aizsardzības termiņš sākas no likumīgas publicēšanas brīža un kuri publicēti sējumos, daļās, laidienos vai epizodēs, ir spēkā katram sējumam, daļai, laidienam vai epizodei atsevišķi.
(6) Darbam, kura aizsardzības termiņš netiek aprēķināts no autora vai autoru nāves brīža, aizsardzība ir beigusies, ja 70 gadu laikā pēc šā darba radīšanas tas likumīgi nav kļuvis pieejams sabiedrībai.
(7) Ikviena persona, kura pēc autortiesību termiņa izbeigšanās likumīgi publicē vai publisko iepriekš nepublicētu darbu, iegūst tiesības, kas pielīdzināmas autora mantiskajām tiesībām un ir spēkā 25 gadus pēc darba pirmās publicēšanas vai publiskoðanas.
(ar 22.04.2004. likuma grozījumiem)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?