krēmzupa kārtējā (siera-puķkāpostu)
vakardien cepu ābolu pīrāgu, pat sāku bildēt procesu. tikai... nu jā. ar desertiem man kaut kā neiet. pīrāgs sanāca ļoti garšīgs, vienīgais, nebija īsti izcepies arī pēc 2,5h cepšanās un atdzišanas krāsnī (receptē tam bija paredzēta pusstunda). garša, kā jau minēju, fantastiska. āboliem pieliku ne vien kanēli, bet arī muskatriekstu un (sauso) ingveru.
taču vakarā.. vakarā es taisīju sen ieplānoto puķkāpostu-zilā siera biezzupu. oriģinālreceptē bija vajadzīgs gorgonzolas siers, bet tas manis apmeklētajā rimī nebija, nācās apmierināties ar zilo sieru parasto. pagatavojams, kā jau biezzupa, pusstundas laikā. garšo.. nu.. garšo :)
sastāvdaļas ~ 5 porcijām.
900g puķkāposts
150g kartupeļi
130g siers (šeit faktiski pēc garšas, es beigās būtu gribējusi varbūt par kādiem 10 gramiem vairāk)
1l dārzeņu buljons
40ml piens
sālspipari
svaigi kinzas vai pētersīļu zaļumi.
puķkāpostu sadala pa ziedkopiņām, liek buljonā, uzvāra, ļauj pavārīties 10 minūtes, pieber kubiņos sakapātus kartupeļus un vāra līdz dārzeņi mīksti (10-15min).
ņem nost no uguns, pievieno sagrieztu sieru, pienu. visu kārtīgi sablenderē, liek uz uguns, sakārto garšu ar garšvielām, uzvāra, lej bļodās, pārber ar sakapātiem zaļumiem.
klāt pasniedz grauzdētu maizi. mēs grauzdējamās maizes apbērām ar nelielu rīvētā siera daudzumu. parastā siera vietā varētu maazliet uzdrupināt zilo. tad arī zupā liktos, ka pietiek.
kartupeļu un maizīšu dēļ zupa sanāk arī diezgan sātīga.
nu jā un šī ēdiena bilžu man, protams, nav. procesā pārāk daudz gribējās ēst, lai vēl atcerētos par fotoaparātu :D