mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2011-11-18 21:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tie, kurus neesot jāsauc par frī
izrādās, ka daudzi nezina, kā mājas apstākļos izcept t.s. frī kartupeļus.
patiesībā, ja zina pāris lietas un necep tonnu, tas ir gluži elementāri un ātri.
no salmiņos sagrieztajiem kartupeļiem ir jāizskalo pēc iespējas vairāk cietes, respektīvi, tie ir jāskalo tekošā aukstā ūdenī (kādā sietā to izdarīt ir elementāri)
tad jāļauj notecēt lielajam mitrumam un jāgāž dvielī, lai dabūtu kartupeļus pēc iespējas sausus (pietiek, ja nav atklāti slapji, bet var jau uz dvielīša atstāt uz kādu brīdi, lai apžūst paši)
voila, var cept, ārā nejuks, būs kraukšķīgi un forši.

*nē, protams, ja sagāž kilogramu kartupeļu 1cm biezā aukstas eļļas kārtā, tad rezultāts varētu būt tāds.. ne tāds. bet ja cep vienā slānī, verdošā eļļā, kuras daudzums ir gana lai pilnībā apsegtu salmiņu un pāri paliktu, tad gan visam jāsanāk labi. tādēļ arī augstāk ir piebilde par to, ka nečakarīgi tas ir mazos daudzumos. lielākos daudzumos piebesī gan susināšana gan cepšana.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]meeneshi
2011-11-18 21:44 (saite)
bet Tu droši vari atnākt pēc tam un pateikt - lūk, mēneši reāli sadirsa, tādā veidā nekas nesanāk, maķītī ir labāk :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2011-11-18 21:49 (saite)
nu maķītī nevar būt labāk- tur pēc kartupeļiem negaršo:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?