tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2016-01-13 20:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latest Posts pamanīju userinfohelveticas ierakstu par to, ka ar KM finansiālu atbalstu biedrība „Patvērums „Drošā māja”” izdevusi patvēruma meklētājiem paredzētu informatīvo bukletu par Latviju. Informatīvais buklets sagatavots trīs valodās - latviešu, angļu un arābu. Kopā sagatavots 1000 eksemplāru. http://www.km.gov.lv/lv/jaunumi/?news_id=7227

Saskaņā ar Ministru Kabineta Indikatīvo rīcības plānu, šīs informācijas sagatavošanai tika paredzēti 148 tūkstoši eiro 2016. gadā un 74 tūkstoši eiro 2017. gadā: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40369238&mode=mk&date=2015-09-29

Skatīt plāna 3.7 punktu: "Padziļinātas informācijas sagatavošana un sniegšana patvēruma meklētājiem atbilstoši KM izstrādātai integrācijas programmai  par sociālās dzīves aspektiem, kultūru, valsts iekārtu, Latvijā dzīvojošām tautībām, reliģiju, likumiem, sodiem (tajā skaitā aizliegta vardarbība pret sievieti (laulības pārkāpumu gadījumos neseko sankcijas), pret bērniem (aizliegti noziedzīgi rituāli, kropļošana)), dabu (Latvijā indīgas dabas veltes, dzīvnieki, kā sadzīvot ar aukstumu)."

Vienīgais - neesmu pārliecināta, ka šis ir galīgais MK apstiprinātais finansējums. Taču, ja izmaiņu šajā izdevumu postenī nebija, tad 148K par tām 24 lapām 1000 eksemplāros ar diezgan vispārīgu info šķiet "nedaudz" perebors. Pat ja paredzam, ka tulkojumam arābu valodā iztērēja, nez, kosmosu, 50 EUR par 1800 simboliem (visticamāk tulkojums no angļu uz arābu valodu).
Un ne jau man kremt tas, ka priekš tiem bēgļiem šāda informācija tiek sagatavota, bet tas, kā latvieši cenšas uzvārīties.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?