tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-03-29 12:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Noderīgs Informationisbeautiful grafiks par nokritušām/avarējušām lidmašīnām - patīk, ka var atlasīt pēc tā, cik avāriju notikušas attiecīgā lidojuma brīdī, kādi ir iemesli un to procentuālais sadalījums: http://www.informationisbeautiful.net/visualizations/plane-truth-every-single-commercial-plane-crash-visualized/

Tas, ko es gribētu iemācīties - kā visērtāk iedabūt ekselī datus no interneta, jo, piemēram, VKKF gadījumā lielāko daļu laika aizņēma datu pārkopēšana un mani interesē vai ir iespējams to kaut kādā veidā automatizēt un pēc tam atsijāt lieko.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hessin
2015-03-29 21:27 (saite)
it depends; Kādā formātā VKKF piegādā datus? Ja parasta web lapa, tad jāskatās uz web scraper, bet "pareizais" risinājums, ko būtu jāatbalsta pašam VKKF, ir t.s. open data, kas publicētu datus kādā tālākai apstrādei piemērotākā formātā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-03-29 23:29 (saite)
Ar VKKF nebija pārāk sarežģīti - izvēloties drukāt opciju un nokopējot datus, tos pēc tam viegli iekopēt ekselī. Es domāju vairāk datus no citām interneta vietnēm, kur, lai savāktu vajadzīgos datus ekselī, dati jāvāc no dažādām vietnēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2015-03-29 23:54 (saite)
ja pareizi saprotu, tad to, ko tev vajag, parasti veic Business Intelligence rīki (savāc datus no vairākām vietām un apvieno kopā). Lai cik universāls būtu Excelis, manuprāt, tam tas nav piemērots. Bet vari jau pagūglēt, kaut ko kā Excel+BI vai Excel+ETL, bet es domāju, ka lielākoties šajā kontekstā Excelis būs kā datu avots, nevis kā datu galapunkts. Industrijā, ja kāds grib dabūt exceli ar datiem no dažādiem avotiem, tad izmanto BI rīku, kas sataisa šādu failu, nevis, ka pats Excelis visu izdara.

Otra daļa, ja tās citas vietnes nepiedāvā datus lejupielādēt xlsx, csv vai kādā citā normālā formātā, tad automatizācijas atbilde joprojām ir tīmekļa skrāpji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?