tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-11-23 20:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:travel, utrecht

Mans guilty pleasure reizi nedēļā vai divās ir aiziet uz tuvējo veļas mazgātuvi, kur ir gan veļasmašīnas, gan žāvētāji. Un bezmaksas wi-fi. Tas nekas, ka man tāpat ir mobilais internets, taču man patīk tas, ka wi-fi ir par brīvu un ka vispār ir. Ka par kaut ko tādu ir padomāts.
Tad es sēžu uz soliņa un lasu ko - neko, un kad veļa izmazgājusies/izžāvējusies, paņemu vienu no košajām plastmasas baļļām, kurā samest drēbes un pēc tam nest salocīt un sašķirot uz tam paredzētā galda.
Vēl man dažreiz vienkārši patīk pavērot kā drēbes lido aiz lielajiem žāvētāja iluminatoriem. Kādā ir priecīgo un košo krāsu drēbes, citā atkal tumšās, citā atkal kaut kāds spilvens iemaldījies un tad tur viss tā lido kā kaleidoskopā.
Šoreiz gan apvienoju patīkamo ar lietderīgo un aizgāju aiz stūra, kur daudzie turku veikali. Tad tu iebrien kādā skārnī, kur, kā likums šādās vietās, ir pārdevējs, tad vēl kaut kāds vīrietis, kurš sēž uz krēsla un sazin kāda ir viņa loma un, protams, kāds pārītis citu it kā pircēju, it kā ne un tad viņi uz tevi blenž tā, it kā tu būtu apmaldījusies. Bet drīzāk jau manā ģīmī parādās zīme "infidel" liesmojoši sarkaniem burtiem. Pēc tam iegāju foršajā ceptuvē, kur nopirku dažus Kateyef baklavas rullīšus. Trakākais tas, ka arī maize tur izskatās un smaržo baisi labi, bet joprojām turos, jo man ir maizes celibāts, kamēr apniks.
Tad lielākais izaicinājums ir atrast veikalā pareizo vistas mērci, jo, pirmkārt, diezgan liela izvēle un otrkārt - uz iepakojumiem viss ir holandiski, bet es spēju izlasīt kaut ko tikai tad, ja vārds atgādina kādu angļu vai vācu vārdu. Lai gan ar to reizēm arī pietiek.
Vienrīt gāju uz staciju un ievēroju, ka uz ēkas sienas ir kaut kas rakstīts. Ieskatījos, pakustināju smadzenes un tad ierēcu par Captain Obvious tipa teicienu, ko viņi tur uzlikuši (no bībeles, ha) - un jo tālāk viņš gāja, jo ilgāks bija viņa ceļš atpakaļ.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?