tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-08-05 23:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:travel

Kad apniks iet pa iesisto sliedi:
http://govoluntouring.com/
http://www.oneworld365.org/
http://www.wwoof.net/
http://www.workaway.info/



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2014-08-06 09:02 (saite)
eh...

(Atbildēt uz šo)


[info]gaujard
2014-08-06 12:24 (saite)
forši! strādā bez darba samaksas + piemaksā par to, ka vari strādāt. būs jāpiesakās par hostu. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-06 16:02 (saite)
Tas, lai atsijaatu visaadus plebejus, kuri neceert zivtinju, par ko tas viss :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gaujard
2014-08-06 16:04 (saite)
nu ja, tā jau ir - tik grūtdieņi un lumpeņi vien..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-06 16:20 (saite)
Ja nopietni, tad - kas tur, ko nesaprast:
- brīvprātīgais darbs nozīmē to, ka tev nemaksās, lai gan - var būt izņēmumi un kaut ko tomēr maksā, bet tas būs vairāk kā tāda kabatsnauda;
- tie brīvprātīgie darbi, kur tev pašam jāpiemaksā - tu nevis maksā par to, lai vergotu par velti, bet gan maksā (un ne jau briesmīgi daudz) par unikālu pieredzi - par iespēju, nez, paauklēt eksotisku dzīvnieku mazuļus nedēļu, piemēram. Vai arī kaut kas cits, kas liekas pavisam parasts cilvēkam a, bet cilvēkam b - kaut kas neticami foršs.
Un jā, sūrā dzīves patiesība ir tāda, ka ne visi var piedalīties tajos maksas projektos, jo kaut kā sevi jāuztur tajā laikā un ja nav iekrājumu vai kāda, kas tevi uztur tavā vietā - jā, šajos projektos tie cilvēki saprotamu apstākļu dēļ piedalīties nevar. Bet ir daudz projektu, kur viņi var.
Skaidrs gan ir viens - ja ir vēlme nopelnīt, tad neviens brīvprātīgais darbs to nesniegs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gaujard
2014-08-06 16:25 (saite)
es jau saprotu, tik jocīgi/negodīgi liekas, ka par kociņu stādīšanu Jaunzēlandē svaigā gaisā brīvprātīgajam no savas kabatas pašam jāmaksā vairāk nekā tūkstotis mārciņu (cenā nav pat iekļauti avio un apdrošināšanas izdevumi). tā teikt - dari visai Jaunzēlandes nācijai svētīgu darbu, bet nevar pat pabarot, šmaugi tādi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-06 16:39 (saite)
Ja tu domāji šo: http://www.oneworld365.org/company/real-gap/new-zealand-conservation-projects

tad - nu nav tā plika kociņu stādīšana. Es domāju, ka maksa ir par to, ka tev iemāca arī kaut ko praktisku (piemēram, tā habitat/heritage restoration vai trail construction) un ko tu vēlāk vari izmantot. Tu maksā par pieredzi un zināšanām, ko viņi tev sniedz.

Redzi, tu uz to skaties - bāc, man jāmaksā tik daudz par kociņu stādīšanu, kas ir it kā nasing spešal un Jaunzēlande ir tik tālu un avio nesedz, ēst nedod, bet redzi, kādam tas būs ļoti spešal un kads par to maksās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]mazeltov
2014-08-07 17:29 (saite)
Par vīzām/darba atļaujām - mana vienīgā brīvprātīgā darba pieredze ir bijusi Toronto, kur tagad dzīvoju - neviens darba atļauju uzrādīt neprasīja, jo nekādi ar darbu saistīti papīri parakstīti netiek, alga un nodokļi netiek maksāti, līdz ar to pieņemu, ka ārpus LV/ES pietiek tikai ar tūrista vīzu, ja gribi iesaistīties kādā brīvprātīgā darba projektā. Lai būtu pavisam droši - ieguglētu vai, vēl labāk, aizrakstītu konkrētās valsts vēstniecībai.

Par labajām un sliktajām organizācijām - jāmeklē internetos atsauksmes. Pati plānoju kaut kad izmantot workaway.info, jo tas liekas izdevīgākais variants - naudu nemaksā, bet toties nav jāraizējas par pajumtes un ēdiena izmaksām, līdz ar to var uzturēties konkrētajā valstī ilgāk un labāk iepazīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gaujard
2014-08-07 17:34 (saite)
tnx. tikko uzgāju divu latviešu blogu par darbu WorkAway: http://wearefromlatvia.com/ (bet tas jau drošvien ir vecas, visiem zināmas ziņas..)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-07 17:55 (saite)
Te var palasīt atsauksmes: http://www.workaway.info/workaway-reviews.html


workaway šo projektu uztur tādā veidā, ka tad, ja tu reģistrējies kā brīvprātīgais, tev ir jāmaksā biedra nauda (kas nav daudz, ap 30 eur par 2 gadiem), savukārt tie, kuri piedāvā pie šiem dzīvot un kaut ko pastrādāt - nav - lai motivētu šādus cilvēkus pieteikties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-08-06 16:22 (saite)
Bet vai tad tā nedaudz arī nav - viss, ko tu pamanīji manā ierakstā bija tieši tie projekti, kur tev jāmaksā arī dalības nauda un sāki kaut ko ņerkstēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?