tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2012-06-12 13:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Beidzot arī kāds cits ir pamanījis, cik diskriminējošs bija tas "Labākās sekretāres" konkurss: http://www.apollo.lv/portal/life/articles/277261
Sākot jau ar šī konkursa reklāmu, par ko rakstīju šeit: http://klab.lv/users/mazeltov/1922478.html?mode=reply

Visbēdīgākais gan ir tas, ka šajā konkursā piedalījās diezgan daudzas sievietes (un viens vīrietis, ja vien vēlāk nepieteicās vēl kāds), tādējādi pasakot - jā, mēs piekrītam un vēlamies kultivēt stereotipus par sekretārēm arī turpmāk. Šādas sievietes tikai iegriež citām sievietēm, kuras strādā šādā un tam līdzīgos amatos un vēlas, lai viņas vērtētu tikai pēc tā, cik labi viņas veic savus darba pienākumus, uzdevumus un viņām nebūtu jāuzklausa visādas pazemojošas piezīmes, kas to izteicējam neliekas nekas nepieklājīgs, jo sabiedrība šādu attieksmi pieņem un atbalsta. Un ja neatbalsta, tad ļoti reti ir gadījumi, kad kāds par to aizrāda.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krazuu
2012-06-12 14:18 (saite)
nezin, man kaut kā +/- pofig. ja kāds vai kāda ir tādā amatā, kur 'prasmes' nosaka pēc krūšu izmēra vai citiem fiziskiem dotumiem (vai trūkumiem), lai jau viņam / viņai tiek. no sērijas - kāda man starpība, ar kuru ķermeņa daļu kurš maizīti pelna :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-06-12 14:25 (saite)
Nē, tas, ko tu saki, ir kas cits. Es vēlos norādīt uz to, ka tad, ja esi sekretāre/biroja vadītāja/u.tml. savu zināšanu, prasmju, pieredzes dēļ un labi dari savu darbu TIK UN TĀ gadās situācijas, kad sanāk saņemt piezīmes, kuras izriet no stereotipiem par šo amatu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krazuu
2012-06-12 14:37 (saite)
ja zini, kādu īpašību dēļ esi (tu, es, jebkura) pieņemta darbā, tad atliek vien izcelt tos savus 'talantus' lai arī kurā ķermeņa daļā tie atrastos :)

tev ir kādi forši piemēri praksē? piemēram, Anatolijs no sagādes nodaļas saka, ka tu (vai jebkura cita) esi slikta sekretutka, jo 'rekur tur tam kaimiņuzņēmumam vot tur gan ir sekretutka ar 100G cičiem'? :)
ja tā, tad tas tikai norāda uz paša Anatolija 'prasmēm'..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-06-12 14:45 (saite)
Ir, ir piemēri, tikai negribas atcerēties, lai sevi lieki netracinātu. Ne tik brutāli zemā līmenī, bet tik un tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krazuu
2012-06-12 14:51 (saite)
Ja seksisma piezīmes nāk no vadības, tā ir juristu, advokātu un tiesas lieta. Savukārt, ja piezīme nāk no kolēģa vulgaris, tad pa muti (atkārtotas piezīmes gadījumā priekšniecības informēšana arī varbūt kaut ko mainītu).
Bet vispār - tu māki tikt galā ar krosinieku moci, bet nesavaldi šitādus tirliņus? kamōn!
p.s. bet galvenais netracini sevi - sirmi mati un krunkas tev nepiestāvētu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-06-12 15:06 (saite)
Tirliņi tiek valdīti iespēju robežās, lai darbavieta netiktu pārvērsta par atklātu kaujas lauku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krazuu
2012-06-12 15:20 (saite)
Jā, tas tev nav moci ieslēgt garāžā. Uz tirliņiem jāskatās katru dienu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]no_saules_zemes
2012-06-12 19:48 (saite)
Mazeltov runā par globālu tendenci un pareizi runā. Tu šobrīd brūc virsū viņai kā sabiedrības seksisma upurim, sakot "a kas netiec galā?!"

Līdzīgi ir tie cilvēki, kas brūk virsū izvarošanas upurim, bļaujot "a kas burku uzvilkt nevarēji un piparu gāzes baloniņu līdzi nenēsā?! Stulbene!"

Atkārtojoties: es uzskatu, ka Mazeltov paceltā problēma ir aktuāla un sekretāres ir viena no stereotipizētākajām profesijām Latvijā, līdz ar to nav ko viņu kušināt, lai runā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krazuu
2012-06-12 19:56 (saite)
Ne, ne, es nebruk virsu, man patik, ka mazeltovs runa! Es tik gribeju saprast vai ta tiesam ir Globala Problema vai ari tikai viens individuals tirlins, kas boja gaisu tikai viena konkreta vieta.
Ja, sekretares un vel dazas profesijas diemzel ir loti steretipiskas, bet neesmu pati iedzilinajusies, cik tas ir sapigi vai globali.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]santa_be
2012-06-12 15:56 (saite)
ak, vai vai vai vai :(

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?