mazaa ([info]mazaa_pukite) rakstīja,
@ 2003-03-18 16:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
=)............
Kārtējā dienā atkal jau tuvojas uz vakara pusi...Šodien satiku ļoti vecu paziņu no saviem sākumskolas gadiem. Pēc jaukas sarunas un mīļiem apkampieniem es sāku domāt:"Kas tomēr mūsdienās ir svarīgāk izglītība vai labas pazīšanās??"Šis pusis pamatskolā bija no tiem, kas stundas apmeklēja reti un 9.klasi pabeidza ar vairākām nesekmīgiem priekšmetiem.Protams, vidusskolā viņš tā arī neiestājās.Ir pagājuši 4 gadi.Es mācos augstskolā, īrēju dzīvoklīti un visu to man apmaksā vecāki.Bet viņam tajos laikos dēvētam par neveiksminieku ir viss.Lepna mašīna divstāvīga māja, savs bizness...Un to viņš ir arī ieguvis bez jebkādiem bakalaura grādiem un vienīgi tikai caur pazīšanos. Tā arī paliek neatbildēts mans jautājums:"Vai tiem kuriem pēc augstskolas beigšanas nebūs labu un spēcīgu sakaru būs iespēja izsisties uz augšu????"....


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antikrists
2003-03-18 17:29 (saite)
haa, un kas shitaa par fraazi?
"Es mācos augstskolā, īrēju dzīvoklīti un visu to man apmaksā vecāki."
atradusi, par ko zheeloties! teu vismaz ir taadi vecaaki, kas ir SPEEJIIGI kaut ko apmaksaat :P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazaa_pukite
2003-03-18 19:12 (saite)
Tu domā ka mani tas ļoti iepriecina ka mani uztur vēl vecāki un esmu no viņiem atkarīga, kamēr maniem vienaudžiem kas mācijās sliktāk par mani ir pašiem savi ienākumi???Jā tajā ziņa man ir paveicies,ka mani vecāki var to atļauties un varu macīties augstskolā, bet es tagad sāku apsvert tādu lietu kā studējošo kredītu lai kaut cik kļūtu neatkarīgāka!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]leo
2003-03-18 20:14 (saite)
Aj, nedomā par to. Es nemaz nejutos priecīgs, ka savā laikā aizgāju no vecāku "apgādības". Ok, patstāvība. Tas ir +, bet tev pašam VISU laiku jādomā, kur dabūt naudu!!! Ok, pagaidām man tas izdodas,bet vai tā būs vienmēr?! Un ko es darīs, kad nevarēšu vairs dabūt naudu?! Un nesen es uzzināju, cik saņem mani vecāki...Kopš aiziešanas laika šī summa ir IZAUGUSI par...daudz! Un tagad es būtu laimīgs, ja es paliktu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iwaku
2003-03-18 20:20 (saite)
Man tā liekas, ka tu neapzinies, ko nozīmē kļūt neatkarīgai. Priecājusies būtu, ka vecāki tevi var nodrošināt un tu vari koncentrēties mācībām. Nevis skraidīt no darba uz skolu un atpakaļ, atstrādāt un mācīties kavēto pa naktīm, sesijas laikā "sēdēt" uz kafijas un kofeīna kapsulām un tam visam klāt totāls brīvā laika trūkums.
Esi domājusi, kā to kredītu pēc tam atmaksāsi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Piekrītu
[info]leo
2003-03-18 20:36 (saite)
Būtu labāk baudījisi brīvo naudiņu!!! Un apmaksāt to visu būs ļoti grūti!!! Tev iedos 30,- mēnesī. It kā nekas jau nav. Bet paskaiti: 1000 stabili sanāk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

!!!!!!!!
[info]mazaa_pukite
2003-03-19 19:13 (saite)
Ja cilvēks mācas prestižā augstskolā, tad atmaksāt pēc gadiem tas nav grūti ja vēl ņem vērā, ka atmaksas termiņš ir 10 gadi, tad pamzītiņām to var izdarīt.Tu domā ka tas ir baigi forši, ka tevi 19 gados vēl uztur vecāki un viss tev tiek pasniegts uz paplātes...Un pats tu neko neesi sasniedzis..Tad vismaz stradajot un apmaksajot pats visu tu zini, ka to visu tu esi izcinijis pats saviem spekiem nevis tev to izdarija mamma vai tētis..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Tēma laba
[info]jannis
2003-03-18 20:23 (saite)
Tēma laba, tikai man to ir grūti komentēt... Vēl mācos pamatskolā un dzīvoju uz vecāku rēķina... Nav jau viegli, ja nauda aiziet sporta zāles apmaksai, pusdienu naudai, utt., bet galvenais, ka var galus savilkt kopā...

(Atbildēt uz šo)


[info]darcold_massive
2003-03-18 22:13 (saite)
es dziivoju kaa paraziits. es uzturos sheit tikai taapeec, ka man na taada darba, kas nodroshinaatu pilniigu patstaaviibu. arii par skolaam man maxaa un maxaas.
jaa, kautkaads idiots, kas jau ir uzbuuveejis hausu un kaaru, protams neiepriecina. variet vien iedomaaties, cik legaalas bijushas vinja "paziishanaas" un no tiem izrietoshie biznesa procesi.

(Atbildēt uz šo)


[info]skeleton
2003-03-19 11:35 (saite)
Bet pukiit taisnība jau ir - bez pazīšanās nekad tu nevarēsi būt pašā visotnē - tu nekad nebūsi elite. Ja nu vienīgais tu būsi TIK ZINOŠA savā specialitātē, nu īsts ģēnijs - tad moš...

(Atbildēt uz šo)


[info]platinum
2003-03-20 13:15 (saite)
Tu taču saproti, kādās spēlītes spēlējot šādi mazizglītoti ļautiņi tiek pie naudas īsā laika posmā:)
Ja Tev nebūs dotību attīstīt un uzturēt savu biznesu, tad Tava izglītība būs neauglīga kaķene.
Pilna Latvija ar jaunkundzēm, kuras beigušas ne vienu vien augstskolu, tak nevar savām zināšanām rast pielietojumu.
Nožēlojami.

(Atbildēt uz šo)


[info]phoenix
2003-03-25 20:21 (saite)
gruuti buutu izsisties.
cilveekos jaatirina savas kaajeles vairaak

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?