Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2007-10-20 19:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šodien beidzot bija vismaz tādas puslīdz sakarīgas kolektīvās medības.
Dienas pirmo pusi gan izdzenējām tikai meža svaigo gaisu, bet dienas otrā puse jau bija nedaudz labāka. Masts tiek izdzīts, nekādi šāvieni gan nav, bet nu dzinējs, kas iznāk netālu no manis sāk stāstīt savus iespaidus par to, kā dzenot mastu ir sastapies ar alni. Esot bijis tāds diezgan liels, ragi arī esot bijuši, bet ne tik lieli, un šamo pārāk galvā neesot ņēmis tik aizcilpojis garām uz aizmuguri. Vēl viens gudrais nestāvēja vajadzīgajā vietā, bet izdomāja, ka jābrauc nedaudz tālāk, kā rezultātā otrs lielais alnis ar stipri lielākiem ragiem vienkārši pārvarēja ceļu un devās tālāk. Šai brīdī jau bija iestājies neliela nekārtība, bet tā tomēr nebija pārāk liela. Tēvs tikmēr brauca meklēt suni, kas bija aizgājis līdzi aļņiem un dzina jau pāri ceļam. Bet viņš braucot skatās, ka lauka malā stāv veseli trīs aļņi - govs, teļš un bulis. Šis aizbrauc, apgriežas brauc atpakaļ, bet tai brīdī viss bars jau iet pāris ceļam, kādus 10m no mašīnas. Tālāk jau krūmi, tā ka šaut īsti nav pa ko. Bet nu alņi tieši ienāk tur, kur visi mednieki vēl stāv. Tā nu pēc kāda laika arī veiksmīgi tika nomedīts alņa teļš.

Man jau no rīta bija doma, ka vajadzētu iegādāties saldo krējumu, lai vakarā varētu sacept aknas. Bet nu tā beigās to tomēr neizdarīju. Nu neko nācās sarunāt, lai ved līdz veikalam. Paņēmu visu ko vajag un varēju braukt atpakaļ gatavot aknas un gaļu. Visam pa šito laiku jau esmu iemācījies kā garšīgi sacept aknas saldā krējuma mērcē. Tā nu vēl nācās sākumā notīrīt traukus, kas bija nedaudz netīri no pēdējās to lietošanas reizes. Vispirms tika nedaudz sviestā apceptas akniņas, tad vēl nedaudz apcepts sīpols un tad tas viss tika nedaudz pasautēts saldajā krējumā. Smaržoja jau tas viss patiešām labi un garšoja arī. Pie reizes tika arī uzcepti muguras elsiņi, kas garšoja patiešām labi. Jau uz pannas cepot smarža bija neaprakstāma. Bet garša, tā ir tā īpatnējā, pozitīvā garša, kas sanāk tieši šo medību noslēgumā. Tā nav parasta uz pannas cepta gaļa, bet uz kārtīgas čuguna pannas, uz dabīgā uguns izcepta gaļa. Tā ir tā atmosfēra, kas piedod šo garšīgumu.

P.s. Beigās arī tika noorganizēta trauku nomazgāšana, lai nepaliek netīri.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?