Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2011-06-19 00:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Skaidrs, ka politika ir nežēlīga.
Pēdējo nedēļu ir sanācis nodarboties ar mazo lokālpolitiku. Laiku jau tas viss apēd pamatīgi. Savā ziņā jau interesanti. Var redzēt, kā lietas notiek citur, jo tur droši vien ir stipri līdzīgi, tikai ar augstākām likmēm.

Bet no otras puses - tas viss ir tik saprotami, ka savādāk īstenībā diez vai varētu būt. Kapēc? Ja liela daļa lietām vispār necešas pieiet racionāli, necenšas iedziļināties, tad kādi ir veidi, lai varētu pārliecināt? Manuprāt, ja cilvēki būtu racionālāki, tad politika nebūtu tik netīra. Jautājumus būtu iespējams atrisināt pieejot tiem racionāli un meklējot iespējamās alternatīvas, kas apmierinātu vairāk cilvēkus. Bet vai tad cilvēki ir racionāli un cenšas meklēt alternatīvas? Vai labāk nav brute force vairākuma balsojums, kas panāk savu?

Varbūt balsojumus vajadzētu pārlikt nevis uz >50%, bet gan >60%? Vai pat >66%? Skaidrs, ka 50% ir daudz vieglāk noforsēt, jo gala beigās svārstīgie kaut kur aizies. Bet kādas ir iespējas noforsēt 60 vai 66 procentus? Protams, tam būtu arī negatīvā puse, jo reizēm lēmumus vienkārši nevarētu pieņemt, kas arī nav pārāk labi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?