Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-06-17 19:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man liekas, ka šobrīd visvairāk vajadzētu sākt nodarboties ar skaidrošanas darbiem. Cilvēkiem, manuprāt, trūkst izpratne par notiekošo, kas rezultējas ar dažādiem apvainojumiem. Galvenais, ka tā izpratne jau nekad tā īsti arī nav bijusi un, ja neviens neskaidros, tad diez vai tā izpratne radīsies.
PSRS laikā jau bija vienkārši - varēja pieņemt jebkādus lēmumus un neviens par to nepukstēja, jo zināja pukstēšanas sekas. Šodien ar mietu tādus pukstētājus vairāk nedrīkst mācīt, turklāt vēl daudzi ir sajutuši demokrātijas spēku un tāpēc pukst ar dubultu jaudu. Liela daļa vienkārši paskatās uz vienu ķēdes posmu un atbilstoši pukst, ja šis posms viņiem nepatīk. Spēja ielikt šo posmu ķēdē un palūkoties uz ķēdi, tā laikam jau ir pārdabiska īpašība. Tā ka laikam vienīgā iespēja ir rādīt cilvēkiem šo ķēdi un stāstīt, kādas tad varētu būt ķēdes attīstības nākotnē, ja šis posms būtu savādāks.
Labi, es, protams, nedaudz pārspīlēju, ka tā ir ķēde, drīzāk tas ir laikā mainīgs grafs, ko parādīt cilvēkiem saprotamā veidā var būt ļoti netriviāli. Bet tomēr, labāk laikam ir to rādīt nekā rādīt tikai vienu posmu.

Piemēram, dažas ieinteresētās puses tagad protestē, ka nevajag slēgt Policijas akadēmiju. Latvijā ir cik - ap 30 augstāko izglītības iestāžu? Nez, ko tās visas apmāca? Es saprotu, ka privātās augstskolas atbild pašas par savu finansējumu un, ja studentiem mācību kvalitāte apmierina, tad lai viņi tur mācās. Bet kāda jēga izkaisīt valsts līdzekļus pa n mācību vietām, kas nodarbojas ar līdzīgām apmācībām? Vai tiešām nebūtu labāk koncentrēt līdzekļus divās, trijās augstākajās mācību iestādēs, kur varētu arī pienācīgi sagatavot speciālistus un koncentrēt mācībspēkus?

Protams, varētu vēl paturpināt tēmu par to, cik ļoti šādas iestādes vispār ir lietderīgas un kas būtu jādara, lai šo lietderību uzlabotu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?